23948sdkhjf

Signal-partner: ”Fremtidens kontor tilhører medarbejderne”

Medarbejdernes netværk, erfaring og ekspertise er i centrum på fremtidens arbejdsplads. Derfor vil vi se helt nye kontormiljøer, der tager afsæt i medarbejdernes behov.

Det siger arkitekt Gitte Andersen, der er managing partner i Signal Arkitekter. Hun spår, at de virksomheder som formår at skabe det bedste arbejdsmiljø, vil løbe med de bedste medarbejdere i fremtiden.

- Overordnet ser jeg fire forskellige tendenser, når du kigger på fremtidens kontor. Den første handler om, at 50+ generationen gerne vil blive længere på arbejdsmarkedet, ikke fordi de skal men fordi de gerne vil og kan. Samtidig er virksomhederne blevet opmærksom på de goder, der er ved at have erfarne medarbejdere. Derfor vil vi se flere arbejdspladser, som har ældre deltidskonsulenter, der i fleksible ansættelser giver deres erfaring videre til de unge, siger Gitte Andersen.

Yoga og samarbejde
En anden type kontormiljø er det mindfulde arbejdsmiljø – fokus er flyttet fra det gode fysiske til det mentale, hvor man passer på sine medarbejderes mentale helbred. Her får medarbejderne redskaber til at koble af, fx ved kurser i yoga og fleksible arbejdstider, der gør det muligt at få familielivet til at hænge sammen. Virksomhederne iscenesætter rum til pauser og fordybelse for at fremme problemløsning og kreativitet. Andre virksomheder vil bruge teknologi til at skabe en intuitiv arbejdsplads:

- I fremtiden vil vi se arbejdspladser, der ved hjælp af teknologi analyserer de ansattes interaktioner og identificerer særlige knudepunkter i kontoret. Denne viden bliver brugt til at indrette mødesteder, der gør det nemmere at netværke og mødes. Vi vil også se virksomheder, hvor samarbejde er i fokus. Her handler det om at skabe et åbent transparent miljø, hvor man samarbejder og hele tiden prøver at gøre hinanden bedre, siger Gitte Andersen.

De fire trends er absolut ikke modsætninger. Formodentlig vil vi se, at alle fire trends er nogen virksomheder samlet må adressere. Vigtigt er det dog, at de rum og rammer man tilbyder er i balance med virksomhedens overordnede strategier såvel som værdier – kun på den måde vil de fysiske rammer fremme ønsket adfærd, lyder det fra Gitte Andersen.

En indretning der passer til alle
En af de arbejdspladser, der byder de nye og mere medarbejderorienterede strømninger velkommen, er udlejningsvirksomheden Temporent. Her har man i den svenske afdeling indrettet kontoret, så det imødekommer en lang række forskellige behov. Kontoret er bygget op af Temporents egne Nova-moduler og er indrettet med både cellekontorer, storrumskontorer og uformelle mødesteder.

- Vi har indrettet kontoret med en bred palette af løsninger for at vise, hvordan vores moduler kan skræddersys til medarbejdernes arbejdsformer. Vi har projektledere, som har brug for fordybelse, og sælgere som hele tiden er på telefonen. De to grupper har meget forskellige behov, så det gælder om at få en indretning, der passer til alle, siger direktør i Temporent Danmark Claus Weppler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094