23948sdkhjf

Vinder rådhusbyggeri til 95 millioner kroner

Et team med Rambøll, Pluskontoret og Transform er valgt som totalrådgiver i Vejen.
Byrådet i Vejen Kommune har udpeget Rambøll Danmark A/S som totalrådgiver til byggeriet af et nyt rådhus.

- Vi har vurderet de fire tilbudsgivere ud fra en række punkter, og her er det vores klare overbevisning, at Rambølls forslag er et godt bud på, hvordan opgaven kan gribes an, så vi får en god proces og et fremtidssikret rådhus. Og så har de tilbudt en fin sammenhæng imellem pris, ydelser og kvalitet, siger borgmester Egon Fræhr.

Rambølls afdeling i Esbjerg har i samarbejde med de arkitekter fra Pluskontoret og Transform udformet det vindende bud, og projektchef Søren Harborg Blicher glæder sig til at komme i gang:

- Det bliver et spændende byggeprojekt, som skal sikre fremtidens kommunale arbejdsplads – både for medarbejdere og politikere – samtidig med at det er borgernes hus, siger han.
Ifølge projektets tidsplan skal der frem til januar udarbejdes et byggeprogram, og i marts forventes lokalplanen på plads. Herefter følger projektering, myndighedsbehandling og udbud. Første spadestik er berammet til sommeren 2017, og går alt som planlagt, kan et nyt rådhus stå klar til indflytning medio/ultimo 2019.

Det vindende team har afgivet bud på to mulige løsningsforslag. Det ene er en om- og tilbygning af det eksisterende rådhus i form af en udvidelse med to etager i højden. Det andet er et helt nyt byggeri i fire etager med offentlige funktioner og kontorarealer samlet omkring et åbent atrium. I begge forslag er det tanken, at de enkelte etager placeres forskudt i facadeudtrykket, så skalaen nedbrydes med plads til balkoner og tagterrasser.

Der er i de kommunale budgetter for perioden 2016-2019 afsat i alt 95 mio. kr. til det samlede projekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125