23948sdkhjf

Brokollaps lukket med forlig

CG Jensen sætter nu punktum for det brokollaps, som i september 2014 rystede Glostrup-entreprenøren og det meste af den danske byggebranche.
Selv om 28 mand befandt sig på broen, da støbeformen gav efter, forvoldte kollapset ingen personskade. Til gengæld blev de økonomiske følger alvorlige for CG Jensen, som havde hovedentreprisen i et konsortium med Barslund. Alene broens værdi var på 20 mio. kr. Dertil skal lægges udgifter til oprydning med videre.

CG Jensen tog allerede i 2014-regnskabet konsekvensen ved at bogføre tabet, og siden har en forsikringssag så verseret. Den har nu fundet sin afgørelse, og selv om Michael S. Larsen ikke ønsker at gå i detaljer omkring indholdet, lægger han ikke skjul på, at processen har været en negativ oplevelse.

- Vi har både været irriterede og forbavsede over forløbet, men vi er endt med at lave et forlig med forsikringsselskabet. Det har ikke givet det udkom, vi havde forventet. Men vi ser fremad nu og lægger sagen bag os, så den er lukket og slukket nu.

Rørt over konkurrenterne
Sideløbende med de forsikringsmæssige og juridiske tovtrækkerier har CG Jensen brugt brokollapset som en anledning til at gennemgå virksomhedens interne processer. Alle involverede medarbejdere er desuden blevet tilbud psykologhjælp, ligesom de blev flyttet fra brobyggeriet til andre opgaver i virksomheden.

I sommeren 2015 kom så rapporten om brokollapset. Stik mod forventningerne fik det dog ikke direktørens telefon til at gløde af opkald fra journalister og andre interessenter over sommerferien.

- Der var kritik af os for måden at styre beregningsprocessen på, kritik til rådgiveren for ikke at have udført beregningen samt validator for ikke at kunne finde sine notater, en større personudskiftning og en ikke fyldestgørende kontrol. Men rapporten om brokollapset var ikke noget, der blev reageret på. På det tidspunkt skete der andet interessant i verden så som flygtninge over landegrænsen og så videre, siger Michael S. Larsen, som har oplevet en anderledes grad af interesse internt i byggebranchen.

- Nogle af vores konkurrenter har ringet til os og udtrykt støtte og medfølelse. Det blev jeg lidt rørt over, for det viser, at de er gode kollegaer i nøden. Det ser jeg også som et udtryk for, at vi kører en god og fornuftig forretning her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125