23948sdkhjf

Henning Larsen tegner nyt domicil til Jyllands-Posten

Casa bliver totalentreprenør på byggeri til 200 millioner kroner.
Aarhus Kommune har indstillet JP/Politikens Hus som køber af en grund ved Filmbyen i Aarhus, hvor planen er at opføre et nyt hovedsæde for Jyllands-Posten.

Indstillingen skal nu behandles og endelig godkendes af Magistraten og byrådet i Aarhus, skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Henning Larsen Architects har tegnet den 8.500 kvadratmeter store, trapezformede bygning, som orienterer sig mod havnen. Pladsen forbindes med den kommende havnepromenade over for Dokk1.

- Vores bud på den fantastiske grund ved Filmbyen er en understregning af ambitionerne for Jyllands-Posten, og viser vores ønske om fortsat at udvikle og investere i medieaktiviteter i hele landet, siger Stig Kirk Ørskov, der er administrerende direktør i JP/Politikens Hus.

Ifølge Jyllands-Posten bliver Casa A/S totalentreprenør på byggeriet, som koster omkring 200 millioner kroner at opføre.

Et attraktivt kvarter at arbejde og færdes i
Placeringen og naboskabet til Filmbyen vil skabe et kreativt og spændende miljø, som både vil være tiltrækkende for byens borgere og gæster.

- Når man ser på, hvilke virksomheder vi gerne vil have til at spille sammen med både Filmbyen og virksomhederne i sydhavnskvarteret, så synes jeg, at Jyllands-Posten er helt optimal. Det er en af landets førende mediearbejdspladser, der kommer til at bidrage med en masse til byområdet. Det vil være et attraktivt kvarter at arbejde og færdes i, siger rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz.

Indstillingen skal behandles af Magistraten 3. oktober og dernæst af Aarhus Byråd. Hvis salget af grunden og det efterfølgende planarbejde i Aarhus Byråd godkendes, forventes byggeriet at stå klar til indvielse sidst i 2019.

Jyllands-Posten har i dag hovedsæde på Grøndalsvej i Viby J., små seks kilometer sydvest for den kommende adresse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172