23948sdkhjf

International hæder til dansk ingeniørfirma

Funktion og form gik op i en højere enhed i Aarhus.
I konkurrence med 20 andre ingeniørprojekter fra hele verden har Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma vundet FIDIC’s ”Award of merit” for Væksthusene i Botaniske Have Aarhus.

Projektet er designet i nært samarbejde med C.F. Møller og omfatter en restaurering og transformation af det oprindelige snegleformede væksthus samt et nyt 18 meter højt palmehus.

Husets kuplede form og drejning i forhold til verdenshjørnerne er blevet til, fordi netop denne struktur giver den mindste overflade parret med det største volumen, mest muligt solindfald om vinteren og mindst muligt solindfald om sommeren.

- Projektet demonstrerer, hvad der kan opnås ved at dele viden og sammen udvikle et koncept, hvor funktion og form går op i en højere enhed. Dette er et projekt, der beviser, hvor langt man kan nå med et tæt samarbejde mellem arkitekt og ingeniør, siger Frank Jensen, administrerende direktør i Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Dommerkomiteens begrundelse for at tildele Væksthusene i Botaniske Have i Aarhus en Award of merit er kort og præcis: "It is a project of excellence, and very clever engineering".

Direktøren for Foreningen af Rådgivende Ingeniør, FRI, Henrik Garver var med i Marrakesh i Marokko, da Søren Jensen fik tildelt prisen og modtog den på vegne af den rådgivende ingeniørvirksomhed.

- Det er vanvittigt flot af Søren Jensen at få en pris i det skarpe felt. Noget af det som særligt er årsagen til at de får prisen, er et virkelig godt ingeniørmæssigt design, ikke mindst detaljerne omkring naturligt lys, der tager højde for årstiderne, har imponeret dommerpanelet. Det er innovation og nytænkning, der udløser prisen til Søren Jensen, siger Henrik Garver og fortsætter:

- En pris som denne vil give Søren Jensen international anerkendelse og vil klart have en positiv afsmittende effekt på resten af den danske branche. Det kunne blandt andet være i form af, at flere udenlandske ingeniører vil søge mod Danmark, fordi her er spændende faglige udfordringer. På den måde kan prisen være med til at afbøde konsekvenserne af en stigende ingeniørmangel i Danmark,” siger Henrik Garver.

Væksthusene hører under Science Museerne ved Aarhus Universitet og har modtaget en lang række priser – fra de store internationale priser som The International Architectural Award og Structual Awards rosende omtale til den mere lokale udnævnelse som Byens Bedste Familieoplevelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094