23948sdkhjf

Ballade på prestigebyggeri: Håndværkere gik hjem

Entreprenørfirmaet DEKO måtte gå igen med uforettet sag, da firmaet tirsdag forsøgte at få en gruppe nye håndværkere ind for at overtage arbejdet på byggeriet af Axel Towers i København.

Det skriver Avisen.dk.

Da håndværkerne mødte op ved byggepladsen, blev de mødt af en gruppe af de tømrer- og snedkersvende, som mandag blev fritstillet efter to ugers strejke.

- De havde et banner med og kom med tilråb, og så valgte DEKO efter at have forsøgt at tale med dem at sende håndværkerne hjem igen. Så nu må vi prøve igen i morgen(onsdag, red.), siger Henrik Olsen, chefkonsulent i Dansk Byggeri, til Avisen.dk.

DEKO ønsker ikke at udtale sig i medierne om sagen, men henviser til Dansk Byggeri.

Mandag var skæringsdag
Konflikten udspiller sig mellem entreprenør-firmaet DEKO og 40 tømrer- og snedkersvende, der skulle bygge de buede vægge, som er gennemgående for prestigebyggeriet på den gamle Scala-grund.

ATP er bygherre på hele projektet, men har hyret DEKO som underentreprenør til væggene. Utilfredshed med akkorden for de komplicerede konstruktioner fik forrige onsdag svendene til at nedlægge arbejdet, og torsdag gav Arbejdsretten DEKO mulighed for at fritstille de strejkende.

- DEKO har hele tiden været optaget af, at arbejdet skal i gang igen. Derfor skrev de et brev til medarbejderne efter Arbejdsrettens dom, hvor de gjorde opmærksom på, at man ville opfatte det sådan, at de havde sagt op, hvis de ikke genoptog arbejder om mandagen, fortæller Henrik Olsen.

Uenighed om udenlandsk arbejdskraft
Håndværkerne har tidligere hævdet, at DEKO ikke har villet forhandle med dem, og at virksomheden har truet med at hente billigere udenlandsk arbejdskraft ind til at overtage, hvis de ikke ville acceptere vilkårene.

Men det afviser Henrik Olsen blankt.

- DEKO har aldrig brugt udenlandsk arbejdskraft og har heller ingen intentioner om at gøre det, så det har slet intet på sig. Jeg tror i stedet det handler om, at medarbejderne bruger anklagen som en anledning til at komme i pressen, siger han til Avisen.dk.

De 40 svende har ingen planer om at flytte sig, fortæller talsmand Julius Gudmundsson.

- Vi bliver stående med banneret foran pladsen. Vi får rigtig stor opbakning fra kolleger både på pladsen og fra andre arbejdspladser, og mange har også sagt, at de vil komme og hjælpe os med at stå der. Så det har vi ikke tænkt os at opgive foreløbig, siger han til Avisen.dk.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078