23948sdkhjf

Ajos lyser op til fodboldkampe

Parkens tidligere lysanlæg er blevet mobilt.
Tv-optagelser i HD-kvalitet kræver rigtig meget lys. På teknisk sprog kræves 1.000 lux, og lyset skal være jævnt fordelt over hele det område, hvor der skal optages.

Det kan Superligaklubbernes stadions typisk klare, mens stadions uden for Superligaen har lavere lysstyrke.

Ved en del pokalkampe på de minde stadions leverer Ajos mobile stadionlys, så tv-optagelserne kan blive optimale hjemme i stuerne. Det er eksempelvis tilfældet 27. oktober, når Fremad Amager får besøg af FC Midtjylland i Sundby Idrætspark.

- Vi er vant til at arbejde med midlertidige elinstallationer på byggepladser, så det ligger ikke langt fra vores kernekompetencer at skabe tv-lys på et fodboldstadion, siger Jan Frandsen fra Ajos’ afdeling for Midlertidige installationer.

- Ajos har købt Parkens tidligere lysanlæg, fordi der blev stillet endnu højere internationale krav. Vi monterer lyset op i fire lastbilkraner og hejser det 30-35 meter op afhængigt af afstanden til banen. Samtidig leverer vi generatorer, kabler og alt andet nødvendigt udstyr afhængigt af forholdene på det enkelte stadion, siger Jan Frandsen.

En uges forberedelse
Der er ofte vanskelige adgangsforhold på de små stadions, og så gælder det om at tænke kreativt.

- Vi får eksempelvis ofte lagt en del jernplader ud for at komme frem med de tunge kranbiler, fortæller Jan Frandsen.

Det tager op mod en uge at etablere midlertidigt lys på et stadion afhængigt af de lokale forhold. Dagen før kampen er der typisk lystest, hvor der finjusteres, så tv-seerne ikke oplever mørke områder på banen.

- Det gælder om at have et jævnt lys, for tv-kameraerne kan ikke håndtere hurtige skift mellem lidt og meget lys, og produktionsfolkene er meget kvalitetsbevidste, siger Jan Frandsen.

Ikke kun fodbold
Entreprisechef Lars Muldbak ser stadionlys som en helt naturlig forlængelse af Ajos’ øvrige aktiviteter inden for midlertidig elforsyning typisk på byggepladser.

- Det er specielt ved denne type belysning, at vi skal leverer så stor lysstyrke, men ellers arbejder vi med kendte delkomponenter, siger Lars Muldbak.

- Ud over at levere lys til fodboldkampe, kan vi også levere lys til andre typer events, som skal filmes eller vises på tv. Det mobile anlæg kan i princippet stilles op hvor som helst, hvor man gerne vil illudere dagslys, siger Lars Muldbak.

Indtil videre har Ajos ét anlæg, der kan levere lys på 1000 lux til HD-optagelser.
Læs mere om: Ajos
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094