23948sdkhjf

MT Højgaard sælger sin pavillon-forretning til Adapteo

Opdateret 11:29 med information om Ajos' tidligere frasalg.

MT Højgaard Holding sælger resterne af Ajos til pavillonleverandøren Adapteo, oplyser parterne i en meddelelse til børsen.

– Vi har gennemført flere frasalg i Ajos og glæder os over, at vi nu også har fundet den rette ejer til udlejningsaktiviteterne i pavillonforretningen, der ikke ligger inden for MT Højgaard Holding-koncernens strategiske fokusområde, siger Morten Hansen, adm. direktør og koncernchef i MT Højgaard Holding, i meddelelsen.

Salgsprisen for de resterende aktiviteter er aftalt til cirka 325 mio. kr. Prisen justeres endeligt efter fire år med afsæt i en earn-out-aftale.

Tre frasalg

Ajos har foretaget en række frasalg over de seneste 14 måneder. Først i oktober 2020 med nyheden om, at hejsafdelingen med materiel, ordrebøger samt en stribe medarbejdere blev solgt til Hejs.dk.

Parterne ville dengang ikke offentliggøre prisen på handlen. 

Tilbage i april i år købte kranvirksomheden Normas Cranes kranafdelingen i Ajos for 62 mio. kr. 

Handlen omfattede syv medarbejdere på to lokationer og kranflåden i form af flere end 50 tårn- og semimobilkraner samt kranafdelingens ordrebog

I efteråret solgte Ajps så alle aktiviteter inden for skure, byggepladsindretning og midlertidige installationer til udlejningsvirksomheden CP ApS

Salgsprisen var på 167 mio. kr., og handlen havde virkning fra 1. oktober i år.

Handlen omfattede en række specialiserede medarbejdere på lokationer i Køge og Vejle samt alt materiel, inklusive cirka 1.400 kontor- og skurvogne samt containere og cirka 150 enheder i ordre. I 2020 havde denne del af aktiviteterne en omsætning på 51 mio. kr.

Salget af Ajos omfatter fire specialiserede medarbejdere i Køge og Vejle samt alt materiel, herunder cirka 1.100 pavilloner.

Modulproduktion i Scandi Byg

Da Ajos tidligere i år solgte sine aktiviteter inden for byggemateriel lød det, at firmaet fortsat ville udvikle pavillonløsninger til forskellige formål.

Pavillonerne produceres af søstervirksomheden Scandi Byg, som Ajos i foråret i år indgik en samarbejdsaftale. Førstnævnte aftage moduler fra Scandi Byg, som til gengæld skal sikre, at der altid er forudproduceret modulbyggeri til Ajos.

Fremtiden for det samarbejde kommer MT Højgaard ikke ikke direkte ind på, men adm. direktør Morten Hansen udtaler: 

- Vi ser meget frem til at skabe et stærkt og langsigtet samarbejde mellem Adapteo og MT Højgaard Holding-koncernen. Vi vil fortsætte med at udvikle og producere bæredygtige og svanemærkede moduler i Scandi Byg for at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel efter bæredygtige løsninger.

Ajos omsatte - ifølge Adapteo - i 2020 for 81,0 mio. kr., hvoraf mere end 96 pct. af lejeindtægterne kom fra det offentlige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172