23948sdkhjf

Jorton skal renovere 145 boliger i Skanderborg

Der er fundet en vinder af hovedentreprisen på renoveringen og miljøsaneringen af 145 boliger på Poul La Cours Vej i Skanderborg for Midtjysk Boligselskab.

Jorton A/S gav det bedste tilbud blandt i alt syv prækvalificerede og skal nu stå i spidsen for at renovere alt fra facader samt tagflader til badeværelser og køkkener. Derudover dækker opgaven øget tilgængelighed og opgradering af udearealerne.

- Det var et rigtig fint tilbud, de kom med. Håndværkerudgifterne svarer til det, vi forventede, fortæller Ole Øster, bygningskonstruktør hos KPF Arkitekter, der er udpeget som bygherrerådgiver på sagen, og fremhæver, at det var en ukompliceret licitation.

Alle de prækvalificerede bød på opgaven, og det dyreste tilbud lå otte-ti procent højere end Jortons.

- Så de var tæt på hinanden i pris. Alle ville have den, det kunne man virkelig mærke, supplerer han og fortæller, at de ser frem til at arbejde sammen med Jorton.

Og hos Jorton ser man frem til at komme i gang med opgaven.

- Det er en størrelse opgave, som vi har flere af for tiden. Det er en rigtig fin opgave med en kompleksitet, som vi er vant til, så bygherre er i trygge hænder, siger Søren Jungersen, afdelingschef for Region Midtjylland i Jorton og oplyser, at der er tale om en opgave til 115 mio. kroner.

Ole Øster oplyser, at styregruppen skal ind og endelig godkende økonomien, og at man desuden arbejder på Skema B, som skal sendes ind og behandles af Landsbyggefonden, der støtter renoveringen og miljøsaneringen i løbet af november.

- Først når skema B er godkendt, kan vi skrive kontrakt, fortæller han.

PCB har forsinket udvælgelse
Ole Øster oplyser, at grunden til, at der er gået en del tid, fra man udvalgte de prækvalificerede tilbage i maj, til at man nu står med en vinder, hænger sammen med ønsket om grundighed i udbudsmaterialet.

Der var et udgangspunkt, som opgaven blev udbudt ud fra, og herefter blev der lavet en række forundersøgelser, der ændrede i forudsætningerne, og som skulle bearbejdes, kalkuleres på og godkendes, inden man kunne sende udbudsmaterialet ud.

Der blev nemlig fundet PCB, asbest og blyholdig maling i byggeriet, som blev kortlagt, og der blev udarbejdet håndteringsplaner, og det blev sendt til afklaring hos Landsbyggefonden.

- Vi har forsøgt at være meget grundige, fortæller Ole Øster.

Renoveringen går i gang til januar og løber frem til september 2019.

De prækvalificerede
Foruden Jorton A/S, der nu er udpeget som vinder af hovedentreprisen, var følgende prækvalificeret til at byde på opgaven:
Egil Rasmussen A/S
Enemærke & Petersen A/S
Hustømrende A/S (erstattede
konkursramte Bodilsen Totalbyg A/S)
NCC Danmark A/S
Raunstrup A/S
STB Byg A/S
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141