23948sdkhjf

Supersygehus beskæres med 425 millioner

Men projektet lever fortsat op til visionerne, mener regionsråd.
Nyt OUH i Odense har været i modvind, siden det i juni kom frem, at det endelige projektforslag overskred budgettet med 1,3 milliarder kroner .

I slutningen af september viste nye beregninger fra totalrådgiveren Medic OUH en budgetoverskridelse på 425 millioner kroner, og Region Syddanmark fastslog i den forbindelse, at disse penge skulle findes gennem besparelser.

Det er nu lykkedes, og byggeriet af Nyt OUH kan dermed fortsætte.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har ramt noget af et bump på vejen, men omvendt er det ikke overraskende, når man tager højde for størrelsen og kompleksiteten af projektet. På mødet i dag er vi også kommet videre, og med de tilpasninger, vi netop har besluttet, kan vi fortsætte ad vejen frem mod det universitetshospital, som vi har drømt om fra starten, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse.

I regionens innovationsudvalg mener formand Karsten Uno Petersen (S) ikke, at besparelserne påvirker grundtanken bag projektet.

- Vi har fundet løsninger, der ikke ændrer vores grundtanke med Nyt OUH. Vi samler fortsat alle afdelingerne fra det nuværende OUH og får skabt et moderne sygehus, der giver patienterne optimale behandlingsvilkår og medarbejderne gode arbejdsbetingelser og ideelle forskningsmuligheder, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for regionens innovationsudvalg.

Besparelserne er blandt andet fundet ved at lade regionen finansiere det kommende besøgscenter samt den overordnede byggemodning fra indfaldsvejene og frem til byggefelterne. Desuden reduceres budgettet til kunst samt driftsfinansieringen af en del af projektorganisationen.

Sygehuset forventes fortsat at stå færdigt i 2022 som planlagt, og Region Syddanmark skal nu sammen med Medic OUH gøre projektet klar til udbud.

Bygningerne indenfor ’hospitalsringen’ planlægges udbudt i 1-3 totalentrepriser med tidlig inddragelse af entreprenørerne. Bygningerne uden for ringen planlægges udbudt i stor- og fagentrepriser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094