23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Spørg os om cirkulær økonomi

Byggebranchen er eksperter i cirkulær økonomi i praksis, lyder det fra brancheorganisationen.
Regeringen nedsatte fredag et såkaldt Advisory Board, som skal rådgive politikerne om, hvordan erhvervslivet kommer lettest igennem omstillingen til cirkulær økonomi.

Læs også: Topchefer rådgiver regeringen om cirkulær økonomi

Nyheden kommer samme dag som Building Supply kan præsentere resultatet af en ny rapport, som Epinion har udgivet på foranledning af miljøkoncernen Ekokem. Rapporten konkluderer, at mens 9 af 10 virksomheder fra det danske erhvervsliv er positive over for cirkulær økonomi, så savner de viden om, hvordan de skal foretage en omstilling i praksis.

Oplagt at inddrage byggeriet
Svarene har man i byggebranchen, lyder det fra direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri:

- Det er sympatisk, at regeringen søger råd på området i erhvervslivet. Også Dansk Byggeri står fremadrettet til rådighed med anbefalinger til, hvordan regeringen kan understøtte dansk erhvervslivs omstilling til cirkulær økonomi. Byggeriet spiller her en vigtig rolle, og står klar med både erfaringer og anbefalinger, siger han.

Læs også: Manglende viden om cirkulær økonomi kan koste dyrt

Byggebranchen har længe opbygget interesse og erfaring på området på en lang række områder. Det handler helt jordnært fx om at anvende cirkulær økonomi i praksis, når byggeri repareres, udskiftes og ombygges.

- 35 procent af alt affald i Danmark er byggeaffald og med en genanvendelse på 89 procent er vi i byggebranchen et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre at genbruge byggeriet, genanvende materialerne og opføre byggeri, der holder længe og er til at reparere. Det er oplagt, at også byggeriet får lejlighed til at dele disse erfaringer og bidrage til at løfte den cirkulære økonomis dagsorden, siger Michael H. Nielsen, som forventer, at Dansk Byggeri tages med på råd fremover, når det handler om emnet cirkulær økonomi.

Byggeriet bidrager til grøn omstilling

Byggeriet omsatte sidste år for 21 milliarder kroner grønne varer og tjenester. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som vækker glæde hos Dansk Byggeri.

- Den grønne økonomi udgør cirka tre procent af den samlede danske økonomi, og her står bygge- og anlægsbranchen for 11 procent af alle grønne varer og tjenester. Det er en pæn stor del af den grønne omstilling, som byggeriet står for, konstaterer økonomisk konsulent Nura Deveci.

De mange grønne varer og tjenester giver ifølge de nye tal en samlet beskæftigelse på 13.500 fuldtidsstillinger. Det svarer til 8,5 procent af bygge- og anlægsbranchens samlede beskæftigelse.

Tallene fra Danmarks Statistik kan ses her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111