23948sdkhjf

Rejsegilde på fremtidens grønne og intelligente byggeri

Rejsegildet på Teknologisk Instituts nye udviklingsplatform ’EnergyFlexHouse’ havde samlet toppen af dansk ekspertise inden for energiløsninger.
Traditionen tro var der røde pølser og øl, da der var rejsegilde på nybyggeriet af EnergyFlexHouse. Men inden eftermiddagens festlige højdepunkt blev der varmet op til rejsegildet på en to timer lang konference, hvor forskning og innovation, energi og klima samt eksport var på programmet.

Visioner bliver til virkelighed
Teknologisk Instituts administrerende direktør Søren Stjernqvist var den første taler i konferencesalen, hvor mere end 60 gæster plus medarbejdere fra Instituttet var samlet. Han glædede sig over, at visionerne om at skabe en anderledes designfilosofi inden for energieffektive løsninger bliver til virkelighed med rejsegildet:

- Forskningsmæssigt har vi i de sidste årtier optimeret på alle enkeltkomponenter og kan ikke komme videre ad den vej. Hvis vi skal styrke Danmarks førende position inden for energineutrale boliger, må vi gå nye veje, sagde Stjernqvist og fortsatte:

- Vores visioner er at skabe et nyt holistisk og multifleksibelt systemdesign, så vi i samspil med brugerne kan teste og skræddersy enkeltkomponenter i en større sammenhæng bestående af forskellige og udskiftelige energikilder og komponenter koblet med intelligent overvågning. Derfor ser jeg frem til, at Instituttet og dansk erhvervsliv nu med EnergyFlexHouse får en unik platform til at udvikle, optimere og demonstrere fremtidens nye energieffektive systemer og produkter til byggeriet.

Også kontorchef Thomas Alslev Christensen fra Videnskabsministeriet var på talerstolen:

- Vi var slet ikke i tvivl om at støtte EnergyFlexHouse-projektet, for det er en god idé med perspektiv i. Teknologisk Institut er en af vores vigtigste samarbejdspartnere, som har en lang tradition for at skabe solide forsknings- og udviklingsresultater og få formidlet den praksisnære viden til virksomhederne. Og så lyder det spændende, at EnergyFlexHouse også inddrager brugerne og virksomhederne.

Thomas Alslev Christensen tilføjede, at Videnskabsministeriet har store forventninger til EnergyFlexHouse og opfatter det som et meget værdifuldt udviklingsprojekt:

- Vi glæder os til at følge EnergyFlexHouse-projektet også senere, når det innovative byggeri er klar til brug, og vi skal underskrive regningen!

Byggeriet EnergyFlexHouse er tegnet af Henning Larsen Architects A/S og står færdigt til maj 2009. De første resultater præsenteres i forbindelse med klimatopmødet i København til december 2009. Her skal EnergyFlexHouse-projektet bidrage til den internationale markering af dansk miljøvenlig energiteknologi.

EnergyFlexHouse-projektet involverer teknologi og nytænkning inden for områder som:
• Forsyning, individuel produktion af varme og el, vedvarende energi (Fx mikrokraftvarme, brændselsceller, solceller, solvarmeanlæg og pillefyr)
• Styring og intelligens: Intelligent styring, interaktive brugerflader, styringsstrategier og behovsstyring mv.
• Installationer og udstyr: Radiatorer, gulvvarme, ventilation, varmegenvinding, vand, belysning, køleanlæg, LED og el-udstyr.
• Energieffektive bygningskonstruktioner: Lavenergivinduer, klimavinduer, fleksible facadesystemer og vacuumisolering.
• Akkumulering af varme og el: Varmeakkumulering, brug af PCM, termoaktive konstruktioner, batterier, ladestationer til el-biler, nettilsluttede solceller og varmelagre.

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094