23948sdkhjf

Akademiker-satsning har femdoblet omsætningen

Nordjysk betonvirksomhed er danmarksmester i at bruge akademikere,

Hi-Con A/S fra Hjallerup ved Aalborg blev onsdag tildelt Akademikerprisen 2016.

Baggrunden er, at virksomheden i løbet af få år har udviklet sig fra at være producent af højstyrkebeton til også at sælge viden om beton.

- Vi er blevet til en vidensvirksomhed, hvor produktion er en væsentlig del. Vi har en viden, vi sælger - ikke kun et produkt. Og så har vi femdoblet vores omsætning, siger direktør Peter Vendelin Olesen.

30 blev til otte - og otte blev til 60
Efter en voldsom opbremsning i efterspørgslen på altaner af beton stod virksomheden i 2010 med ryggen mod muren. 30 ansatte var blevet til 8, og noget måtte ske.

Det blev startskuddet til transformationen til en vidensvirksomhed med ansættelse af 12 akademikere: civilingeniører, arkitekter, en cand. merc. samt ph.d.’ere, der samarbejder tæt med de faglærte og ufaglærte specialister i produktionen.

Virksomheden har i dag 60 ansatte, og Peter Vendelin Olesen vurderer, at mange virksomheder vil kunne komme langt ved at være ambitiøse, tænke anderledes og sætte forskellige kompetencer sammen:

- Vi tror, at akademikere er en forudsætning for ufaglærte arbejdere - og omvendt. Vi går meget op i, at alle er en del af en værdikæde, og der er ikke nogen, der kan undværes. Hverken smeden eller ph.d’en i højstyrkebeton, understreger Peter Vendelin Olesen.

At viden kan løfte en virksomhed er sidste års vinder af Akademikerprisen også et bevis på. Ribe Jernindustri ansatte en ph.d. i mikrobiologi og gik fra at levere radiatorer til også at levere særlige sygehus-varmesystemer, der minimerer risiko for infektioner – en viden, som både USA og Kina nu efterspørger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093