23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i oktober

Max Bögl er totalentreprenør i Køge, hvor lægemiddelgrossist investerer en halv milliard i et højteknologisk kæmpelager.

I samarbejde med Byggefakta sætter Building Supply fokus på landets største byggeprojekter. I dag præsenterer vi de 10 største igangsatte byggerier i oktober 2016 med særligt fokus på Nomecos nye højlager i Køge.

30 meter høj og et areal svarende til tre fodboldbaner.

Det er de omtrentlige dimensioner for det højteknologiske kæmpelager, som lægemiddelgrossisten Nomeco netop har igangsat byggeriet af.

Første spadestik blev taget i silende regnvejr den 5. november, og Nomeco investerer i alt omkring en halv milliard kroner i byggeriet, der bliver en del af Scandinavisk Transport Center i Køge.

Nomeco er ejet af tyske Phoenix Group, og entreprenøren på det nye byggeri er også tysk, idet Max Bögl i sidste måned blev tildelt opgaven som totalentreprenør.

- En af grundene til, vi blev valgt, er vores erfaring. Max Bögl er Tysklands største privatejede entreprenørvirksomhed og har en hel afdeling, der ikke laver andet end højlagre. Vores referencer og vores præsentation af, hvordan vi ville tackle opgaven, var noget af det, der gjorde udslaget, fortæller Vagn Petersen, der er Max Bögls projektleder på Nomeco-projektet.

Vigtig reference

Max Bögl fik foden ind på det danske marked i 2014, hvor det lykkedes at vinde store sygehusentrepriser i Skejby og Gødstrup – begge steder i joint venture med JFP.

I 2015 etablerede Max Bögl et dansk kontor i Fredericia med ambitioner om at gå efter de helt store byggeopgaver fra 80 millioner kroner og opefter. Derfor er entreprisen på det 25.000 kvadratmeter store Nomeco-byggeri strategisk vigtig.

- Vi er ikke gået ind på det danske marked for at bygge parcelhuse. Vi gør efter de store og teknisk tunge entrepriser, og derfor er et projekt som det her en vigtig reference for os, siger Vagn Petersen.

Nomeco-byggeriet skal stå færdigt i sommeren 2018 og kommer foruden et fuldautomatisk højlager til at indeholde en terminalbygning med blandt andet køl, varemodtagelse og en indskudt etage med kontorer.

Vagn Petersen forventer at have 6-8 funktionærer tilknyttet projektet i byggeperioden. Herudover vil Max Bögl anvende underentreprenører, som hovedsagligt bliver danske firmaer med erfaring inden for byggeri af højlagre.

Fakta om Nomecos logistikcenter
Adresse: Idunsvej, Skandinavisk Transport Center Køge
Areal: 25.000 kvadratmeter
Budget: 500 millioner kroner
Byggeperiode: Oktober 2016-april 2018
Bygherre: Nomeco A/S
Bygherrerådgiver: Moe, AK 83
Totalentreprenør: Max Bögl 
Arkitekt: Atrio Arkitekter
Ingeniør: Rønslev (konstruktioner), Mogens Balslev (installationer)

 

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109