23948sdkhjf

Schmidt Hammer Lassen udvider Aros under jorden

Designer projekt til 300 millioner sammen med Cowi og verdenskendt amerikansk kunstner.
Kunstmuseet Aros i Aarhus præsenterede sidste år sin ambitiøse ekspansionsplan ”Next Level”. Nu er designet af det 300 millioner kroner dyre projekt blevet afsløret.

Udvidelsen vil indeholde en række nye faciliteter, herunder et 1.200 kvadratmeter underjordisk galleri og en stor semiunderjordisk kunstinstallation ved navn ”Domen”.

Schmidt Hammer Lassen designede Aros tilbage i 2004 og står også bag udvidelsen i samarbejde med museumsdirektør Erlend G. Høyersten.

Kunstneren på Next Level er amerikanske James Turrell, der står bag permanente installationer i 26 lande. Next Level er hans største projekt i museumssammenhæng og har til hensigt at fusionere kunst og arkitektur i en ny publikumsoplevelse. James Turrells ofte farverige ruminstallationer minder om tredimensionale lys malerier, hvor han forbinder det jordiske med det himmelske og krop og fornemmelse med sindet og tanke.

Læs også: VIDEO: Aarhus Vand indvier nyt vandværk

Den nye udvidelse vil ifølge arkitekterne give mulighed for at foretage en rejse i en helt ny dimension. En oplevelse i farver og lys som bringer den besøgende gennem gallerier og udstillingsrum, der strækker sig næsten 120 meter under overfladen ud til Domen. Med sine 40 meter i diameter udgør Domen et af de mest spektakulære rum, der nogensinde er bygget ind i et kunstmuseum.

Læs også: Rødovre-entreprenør vinder Vallensbæk nye svømmehal

Next Level strækker sig vinkelret fra Aros' nuværende hovedindgang til forpladsen af den nærliggende Officerspladsen. Domen vil rejse sig ni meter over det nuværende niveau, og mens de to første gallerier er næsten helt skjult er det kun en ændring i det anlagte landskab, som vil antyde den større bygning skjult under rampen.

Cowi er ingeniør på byggeriet, der skal opføres af Aarsleff og forventes færdigt i 2020.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.25