23948sdkhjf

BCVA skal designe en ny bydel

Den københavnske tegnestue vinder idékonkurrence i Haderslev - op mod 115.000 kvadratmeter skal bygges.

I konkurrence med to andre forslag har BCVA vundet idékonkurrencen om Jomfrustien i Haderslev – et område på omkring 300.000 kvadratmeter.

Der er tale om et projekt, der skal løse to problemstillinger. Fremtidens Jomfrustien skal være en attraktiv bydel og samtidig løse en række problemer med vand.

Bydelen rummer i dag cirka 150.000 kvadratmeter bebyggelse, og planen er at tilføje op mod 115.000 kvadratmeter ved byfortætning.

BCVA har erfaring fra komplekse byudviklingsprojekter i blandt andet Brøndby, Aarhus og Næstved. Alligevel skiller denne opgave sig ud, fordi den indeholder byudvikling i alle skalatrin: Byfortætning, byrum, rekreativ regnvandshåndtering, infrastruktur og aktivitetsskabende elementer.

- Vi er svært begejstrede for at skulle tegne stregerne til netop denne urbane transformation, udtaler Arne Cermak Nielsen, arkitekt og partner i BCVA.

Vinderforslaget anviser tre greb til at imødekomme områdets udfordringer.

Den nedlagte jernbanestrækning omdannes til supercykelsti, mens eksisterende parkeringsarealer omdisponeres. Det skaber plads til en ny grøn park, der kan absorbere rengvand fra oplandet, og samtidig omdannes den trafikerede vej omdannes til promenade.

Busstationen flytter ind i den vestlige del af parken, så ankomsten til Haderslev fremover sker i et åbent og grønt område. Ved den østlige del, hvor parken møder havnen, foreslås en ny havnetrappe, et fjordbad samt en ny publikumsmagnet ’Ny Hansborg’, som kunne være et vandkulturhus, et maritimt ungdomscenter eller noget lignende med relation til vandet.

Endelig rummer forslaget en langsigtet fortætningsstrategi, som gennem delvise nedrivninger og etablering af nye fremtidige bebyggelser skaber en ’bykant’ mod den nye promenadesti og parken.

BCVA skal nu i samarbejde med bygherrerne, Haderslev Kommune og forsyningselskabet Provas, arbejde videre med forslaget, som skal munde ud i en masterplan inden udgangen af 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125