23948sdkhjf

Arkitektfirma skærper profilen: Hedder nu Urban Power

BCVA ønsker at styrke sin position inden for bytransformation, og derfor har den unge københavnske arkitektvirksomhed besluttet at ændre sit navn til Urban Power.

Det nye navn refererer til en arbejdsmetode, hvor både sociale, økonomiske og miljømæssige lag er med fra starten af processen – en holistisk tilgang til byudvikling, der gentænker den måde, vi bruger byerne på.

- Der er ofte fokus på danskernes gennemsnitlige boligstørrelse, når det for eksempel handler om byfortætning. Men ser vi på det samlede bebyggede landskab, fylder institutioner, industri og særligt infrastruktur og udefinerede mellemrum omtrent 20 gange så meget. Derfor ser vi det som afgørende i en bæredygtig byudvikling at vi bliver bedre til at optimere byområderne og samtidig forbedre forholdene for de mennesker, der bor der, forklarer administrerende direktør Sara Bjelke.

Byområder med mange lag
Aktive og attraktive byer er, ifølge Urban Power, en af de vigtigste parametre for bæredygtighed.

Byerne skal skabe rammerne for møder mellem mennesker og for aktiviteter, der engagerer mennesker på tværs af alder, kultur og profession. Dermed kan der opstå nye initiativer, der er essentielle for at holde samfundet i gang.

- Hvis vi ser på de byer og byområder, der fungerer bedst, så er det lagt hen ad vejen byområder, der er udviklet over tid og består af mange lag, siger Sara Bjelke.

Urban Power er stiftet af under navnet BCVA i 2013 og har siden markeret sig gennem projekter som helhedsplanen for Brøndby Strand Parkerne, klimasikringsprojektet Jomfrustien i Haderslev og Næstved Bymidte.

Tegnestuen opnåede i 2016 stor mediebevågenhed med et forslag om at omdanne B&W Hallerne på Refshaleøen i København til studieboliger – et forslag som siden blev udvalgt til arkitekturbiennalen i Venedig.

De tre partnere – Sara Bjelke, Arne Cermak Nielsen og Rune Veile – har som led i den nye strategi tilknyttet et advisory board bestående af arkitekt Flemming Andersen, advokat Anne Buhl Bjelke og lektor i urban økonomi, Ed Romein.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.167