23948sdkhjf

BCVA løfter sløret for Næstved Bymidte

Op mod 120.000 kvadratmeter udviklingsareal er på tegnebrættet.

I en netop offentliggjort helhedsstrategi sætter BCVA, Urban Creators og Arkitema rammerne for, hvordan Næstved i de kommende år sikrer optimale vilkår for bylivet og samtidig skaber plads til nye udviklingsområder.

Strategien bygger videre på halvandet års forarbejde i regi af Næstved Kommune og rummer op mod 120.000 kvadratmeter udviklingsareal.

- Udfordringen ligger i at få byen til at udvikle sig, uden at de eksisterende kvaliteter udviskes. Vi har arbejdet meget med Næstveds identitet og har ramt et niveau, hvor der er plads til nye tiltag samtidig med at vi tager hånd om de steder i bymidten hvor en opgradering er nødvendig, forklarer Rune Veile, arkitekt og partner i BCVA.

Næstveds placering i et bakkelandskab med store skove, og Suså der løber ind igennem byen, har været et af udgangspunkterne for den nye strategi.

Suså skal igen være en central del af bymidten, og strategien foreslår at opgradere den del af byen, der vender ned mod åen. Også i området omkring byens kulturcenter og ved kommunens administrationsbygning på Rådmandshaven skal der skabes nye forbindelser og byfortætning for at binde byen bedre sammen.

Med den kommende højhastighedsbane mellem Ringsted og København afkortes rejsetiden til hovedstaden, og sammen med blandt andet Udlændingestyrelsens flytning til Næstved skabes der grobund for forskellige typer boliger, der kan bringe flere beboere til bymidten.

Planen for bymidten forventes politisk godkendt inden årets udgang, og de første fysiske opgraderinger i bymidten forventes at starte op i løbet af 2017.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109