23948sdkhjf

Aalborg kan have et nyt teater om fire år

Fondsmidler baner vej for en forundersøgelse. Næste skridt er en arkitektkonkurrence.

Det nuværende Aalborg Teater er utidssvarende, og teatret har derfor ved flere lejligheder været nævnt som en mulig del af byens gamle spritfabrik, som står foran en omdannelse.

Nu har Aalborg Teater sikret sig det økonomiske grundlag for en forundersøgelse af et muligt nybyggeri på ”Spritten”, som området hedder i folkemunde.

Det er Spar Nord Fonden og Realdania, der har givet tilsagn om henholdsvis 1,0 og 0,5 millioner kroner, mens Aalborg Kommune bidrager med resten af de tre millioner kroner, som en forundersøgelse koster.

Aalborg Teater har gennem flere år ønsket at skabe et nyt teaterhus, som kan markere sig nationalt og internationalt, og som kan medvirke til at understøtte den udvikling, der gennem de senere år er sket i Aalborg, hvor byen har udviklet sig fra en arbejderby til en kulturby.

Samtidig ser Aalborg Teater sig selv som en naturlig del af kulturvisionen for Spritfabrikken, det såkaldte Cloud City, som foruden et nyt teater skal rumme blandt andet kunstcenter, mikro-destilleri, torvehal, hotel, detailhandel, boliger og et monumentalt kunstværk af argentinske Tomás Saraceno.

I et interview med Aalborg Stiftstidende anslår bestyrelsesformand Anders Hjulmand, at et nyt teater tidligst vil stå færdigt om fire år. Han oplyser endvidere, at der vil være tale om et væsentligt større projekt end det nye teater i Hjørring, der har kostet 173 millioner kroner at opføre.

Konkret er planen at bygge det nye teater bag spritfabrikkens fredede malteribygning, der tænkes inddraget til foyer og restaurant.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14