23948sdkhjf

JFP vinder storordre i Aarhus

Bliver totalentreprenør på Generationernes Hus til 365 millioner.

Det er tirsdag offentliggjort, at JFP i samarbejde KPF Arkitekter, RUM, Kragh & Berglund og Sweco har vundet totalentreprisen på ”Generationernes Hus”, der skal opføres på havnefronten i Aarhus.

Det er Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening, der står bag det nyskabende projekt.

Generationernes Hus er et projekt til en samlet entreprisesum på omkring 365 mio. kroner og vil samle ældreboliger, plejeboliger, handicapboliger, familieboliger, ungdomsboliger og børnegrupper i én sammenhængende bygning.

Et prestigebyggeri

- Fra dag 1 er vi gået benhårdt efter at vinde denne opgave. Dels føler vi, det er lige ned i vores boldgade med både offentligt byggeri og boliger, så vi ved, vi kan gøre det godt. Dels er det et prestigebyggeri, som bliver meget synligt i Aarhus. Så vi er meget glade for og stolte af, at vi har vundet opgaven, siger Jesper Friis Poulsen, administrerende direktør i JFP.

Projektet omfatter 200 pleje- og ældreboliger, 40 familieboliger, 40 ungdomsboliger og 24 handicapboliger. Hertil lommer en daginstitution med ni børnegrupper fordelt på både vuggestue og børnehave, samt fælles ude- og indearealer og et aktivitets- og sundhedshus.

Der skal i alt bygges cirka 30.000 kvm. og cirka 3.000 kvm. kælder.

Er rykket et niveau op

Udbuddet foregik som konkurrencepræget dialog med en targetpris på 365 mio. kroner. Derfor skulle opgaven vindes på design, logistik og innovativ tænkning – altså på, hvordan teamet fik alle de forskellige typer boliger og tilbud til at spille optimalt sammen.

JFP var i sidste del af konkurrencen oppe mod NCC og CC Contractor.

- Det er dygtige folk, vi har været oppe imod, og projektet er både spændende og kompliceret. Når vi vinder, viser det, at JFP er rykket et niveau op i forhold til, hvor vi tidligere har været. Med Generationernes hus står vi foran et ikonbyggeri, som vil løfte os yderligere og gøre os markante i Aarhus midtby, siger Jesper Friis Poulsen.

JFP forventer at påbegynde projekteringen i begyndelsen af det nye år, mens det samlede byggeri forventes at blive afleveret til ibrugtagning i slutningen af 2019.

Et hus der summer af fællesskaber

Generationernes Hus bliver et af de sidste byggerier i første etape af udbygning af havnearealet ved Aarhus Ø.

I stedet for én karré-bygning vil Generationernes Hus bestå af otte sammenhængende 'huse' - en slags bydele med hver deres særpræg.

Ambitionen er at skabe et hus, der summer af fællesskaber. Der bliver træning- og fitnessrum, pædagogisk køkken, forsamlingskøkken, legeplads, konferencerum, multisal, aktivitetslokaler og værksteder. I toppen af byggeriet etableres atelier og orangeri.

- Generationernes Hus vil komme til at fremstå som sin helt egen by med byhuse, torve, lommer, smøger og gader. Det bliver en mangfoldighed af beboere, rummelighed og stemninger. Vi er meget stolte over at vinde totalentreprisen, siger Jesper S. Hjorth, projektdirektør, JFP.

Læs mere om: JFP
Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125