23948sdkhjf

Svensk gigant køber Midtconsult

Siden etableringen for mere end 40 år siden har Midtconsult været partnerejet. Det ændrer sig nu, hvor de seks nuværende partnere har besluttet at sælge virksomheden til svenske ÅF.

Ifølge direktør Thomas Duedahl sker det for at bygge videre på den positive udvikling, der nåede et foreløbigt højdepunkt med et rekordgodt 2015/16-regnskab.

- Vi har i vores strategi lagt op til at vækste indenfor nye forretningsområder i tæt samarbejde med en strategisk samarbejdspartner. Vi er glade for og trygge ved, at det er endt som et salg til ÅF – og ikke bare et mere uformelt strategisk samarbejde, siger Thomas Duedahl.

Alle seks partnere og den øvrige ledelse fortsætter deres virke i virksomheden, som fra årsskiftet videreføres under navnet Midtconsult - part of the ÅF Group.

- At valget er faldet på ÅF bygger i høj grad på koncernens kerneværdier i forhold til medarbejderne som vores vigtigste aktiv. Det er vores ca. 200 medarbejdere, som skaber værdien for vores kunder, og derfor er det også vigtigt for os, at vi nu bliver en del af en virksomhed, hvor netop dette er i højsædet, siger Thomas Duedahl.

En platform for yderligere vækst

Hos ÅF forventer CEO Jonas Wiström, at opkøbet vil styrke virksomhedens position på markederne for byggeri og infrastruktur i Danmark.

- Kombinationen af ÅF og Midtconsult vil udgøre en ledende ingeniør- og rådgivningsudbyder på det danske marked for byggeri og infrastruktur og give vores infrastruktur-division en solid platform for yderligere vækst i Danmark, siger han i en pressemeddelelse.

ÅF omsætter årligt for cirka 7,6 milliarder danske kroner og beskæftiger 8.500 medarbejdere fordelt på kontorer i over 30 lande. I Danmark ejer koncernen i forvejen ingeniørfirmaet ÅF – Hansen & Henneberg, som blandt andet er specialiseret inden for trafik, belysning og automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126