23948sdkhjf

Mød manden der indrettede et luksushotel med gammelt affaldstræ

Stjernearkitekt bliver en af hovedtalerne på Building Green-messen i Aarhus i marts.
Når byggemessen Building Green for første gang holdes i Aarhus i slutningen af marts 2017, bliver det med en af de nye stjerner på arkitekthimlen Anders Lendager som hovedtaler.

Et af Anders Lendagers mest profilerede projekter er et high end-hotel på Amager, som han udstyrede med vægpaneler af 60 km genbrugstræ og andre genbrugsmaterialer som flasker og dæk og skibssejl.

- Bygherren sagde bagefter, at vores indretning var den mindste udgift i projektet, men den største værdiforøgelse. Det viser, at der er god forretning i at tænke cirkulært. Vi i branchen skal stoppe med at tænke så konservativt og være bange for, at det ikke kan lade sig gøre. For det kan det altså i virkelig mange tilfælde. Vi skaber en bedre forretning for os selv og bygherren. Jeg håber, at vi kan være bølgebrydere og hjælpe med til at skabe en ny mere ressourcebevidst branche, siger Anders Lendager om sin byggefilosofi.

Som i øvrigt lyder, at arkitekter skal designe efter de ressourcer, der er tilgængelige. I stedet for at tegne først og så efterspørge materialerne, skal arkitekterne tænke materialer først og så tegne bagefter. De skal se affald som en ressource – som nye materialer. Det giver mere bæredygtige bygninger og enorme besparelser i CO2.

- Et af mine budskaber er, at den cirkulære økonomi kan bruges til at skabe mere bæredygtige byggerier og forretningsmodeller. Der er en disruption på vej i byggeriet. Vores rolle som arkitekter ændrer sig. Hvis vi placerer os det rigtige sted i værdikæden, kan vi skabe merværdi og en mere bæredygtig fremtid, siger han.

Building Green finder sted 29. og 30. marts i Centralværkstedet i Aarhus.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109