23948sdkhjf

Er det overhovedet muligt?, spurgte arkitekten

Som udgangspunkt nej, men det er alligevel lykkedes at bygge en ’svævende’ vindeltrappe i Aarsleffs nye domicil.

Mandag den 12. december flyttede Per Aarsleff A/S og Aarsleff Rail A/S ind i et nyopført domicilbyggeri på Hasselager Allé i Viby ved Aarhus.

Arkitekterne bag byggeriet – Arkitema – har blandt mange andre spændende løsninger valgt at lade en stor centerhal fungere som et organisk samlingspunkt, hvor en imponerende og næsten gennemsigtige vindeltrappe svævende drejer sig op igennem – og forbinder – de mange etager.

I forbindelse med udførelsen af trappen kontaktede man den nordjyske elementproducent Hi-Con, der har udviklet en metode til at konstruere trapper og altaner i Ultra High Performance Concrete.

Produktet CRC i2 er en ny generation af konstruktiv beton, hvor betonens ubegrænsede formbarhed kombineres med stålets styrke.

Hi-Con har i alt leveret 26 trappeelementer. Hertil kommer alle samlingsdelene med hver sin individuelle forside. Trappen kom alt i alt til at bestå af 113 formdele fordelt på 14 varianter med hver sin produktionstegning.

Ifølge Hi-Con er Aarsleff-projektet et godt eksempel på, hvordan man kombinerer viden og knowhow med den nyeste betonteknologi for at skabe en løsning, der skiller sig ud fra mængden – og gør det ’umulige’ muligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.219