23948sdkhjf

Alectia og Niras fusionerer

Mere end 2.000 medarbejdere er klar til fortsat vækst – især i udlandet.

Med fusionen mellem Alectia og Niras bliver der skabt en ny stor aktør blandt de rådgivende ingeniører.

Med et solidt dansk afsæt er det nye selskab, der viderefører Niras’ navn og brand, parat til at vokse internationalt.

Begge virksomheder har indtil dato haft offensive vækststrategier, og dem holder man fast i.

- Vi får en større volumen og kan tilbyde vores kunder endnu mere i ét hus. Inden for alle sektorer, vi opererer i, bliver vi blandt markedslederne. Vi får særdeles stærke faglige miljøer, som gør den nye virksomhed til en attraktiv arbejdsplads for de bedste specialister, siger Niras’ adm. direktør Carsten Toft Boesen, som kommer til at stå i spidsen for den nye virksomhed.

De mere robuste faglige miljøer er et stærkt afsæt for at vinde større og mere komplekse projekter, og medarbejderne får flere og nye karriereveje, påpeger Niras-direktøren.

Styrket konkurrenceevne

Alectias adm. direktør Jesper Mailind var initiativtageren til den dialog, der nu fører til fusionen. Han ser de to virksomheder som et godt match og fusionen som det helt rigtige fundament for fremtiden.

- I en branche, der konsoliderer sig både nationalt og internationalt, har målet med fusionen været at skabe en solid platform for fremtidig vækst. Med fusionen styrker vi vores konkurrenceevne og får det bedste afsæt til at være på forkant med den teknologiske udvikling, siger Jesper Mailind.

- Vi kan fremover tilbyde vores kunder et endnu bredere ekspertisefelt, og vi får et stærkt afsæt til at løse fremtidens opgaver. Samtidig skaber vi bedre udviklingsmuligheder for vores medarbejdere og dermed en mere attraktiv arbejdsplads, siger han.

Mens Niras’ adm. direktør Carsten Toft Boesen kommer til at stå i spidsen for den nye virksomhed, tiltræder Jesper Mailind tiltræder en ny stilling uden for branchen pr. 1. april 2017.

Fortsatte vækstambitioner

Fusionen bliver gennemført ved at sammenlægge de fonde, der er hovedaktionærer, og efterfølgende de operative selskaber. I stedet for at bruge penge på opkøb, starter den fusionerede virksomhed derfor med summen af de to virksomheders finansielle styrke. Derfor fortsætter man vækststrategien, især internationalt.

- Vi får endnu større finansiel styrke til at realisere vores vækststrategi. Vi skal udvikle os fra at være en overvejende dansk virksomhed til at være en skandinavisk virksomhed med international orientering, der skaber bæredygtige løsninger på de store globale samfundsudfordringer, siger Carsten Toft Boesen.

Da fusionen indebærer fusion af de to fonde, skal den godkendes af Civilstyrelsen, Erhvervsstyrelsen og Konkurrencestyrelsen. Det forventes at ske i løbet af tre til seks måneder. Først herefter går den egentlige integration i gang med Niras som det fortsættende selskab

 

Niras

Rådgivende ingeniørvirksomhed med stærk markedsposition inden for byggeri, infrastruktur, miljø, vand, offentlig forsyning, informatik og udviklingsbistand

Den tredjestørste danske rådgivende ingeniørvirksomhed med 1.400 medarbejdere (omsætningstal 2015) og en omsætning på 1.317 mio. kr. i 2015.

Kontorer og datterselskaber i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Serbien, Tyskland og UK. Derudover projektkontorer i Etiopien, Kenya, Tanzania, Uganda, Zambia, Mozambique, Myanmar, Vietnam, Laos og Cambodia.

Kunderne tæller bl.a. EU, stat, regioner, kommuner, private virksomheder, forsyningsselskaber, bygherrer og donororganisationer.

Etableret i 1956

Ejet af Niras-Fonden (67 %) samt ledere og medarbejdere (33 %)

 

Alectia

Rådgivende ingeniørvirksomhed med specialkompetencer inden for byggeri, procesteknologi, arbejdsmiljø samt energi og miljø

Den femtestørste danske rådvende ingeniørvirksomhed med 675 medarbejdere (omsætningstal 2015) og en omsætning på 674 mio. kr. i 2015.

Kontorer i Virum, Odense, Kolding og Aarhus samt London (UK) og Melbourne (AUS) samt aktiviteter verden over

Kunderne tæller bl.a. stat, regioner, kommuner, private virksomheder og bygherrer.

Etableret i 1912

Ejet af Alectia-Fonden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174