23948sdkhjf

Forsvandt i løbet af 15 sekunder –MT Højgaard er kørt i stilling efter kajkollaps

I denne uge begynder genopbygningen af kaj 31 på Rønne Havn, som faldt sammen i juli måned efter underminering, oplyser den bornholmske havn i en pressemeddelelse.

MT Højgaard begynder i løbet af de næste uger at aflaste den beskadigede kajstrækning og demontere de beskadigede pæle for efterfølgende at genetablere den beskadigede kajstrækning med nye stålpæle.

Arbejdet forventes afsluttet inden årets udgang, og det får derfor ingen konsekvenser for næste års anløb af blandt andet krydstogtsskibe, skriver Rønne Havn i en pressemeddelelse.

Kollaps skyldes ”konstruktionssvaghed”

Rønne Havn har brugt en del tid på at undersøge, hvorfor en underminering af kajen kunne finde sted. I den forbindelse har havnen gennemgået de 30 år gamle projekteringstegninger og sammenholdt dem med de faktiske forhold for kajen. I undersøgelserne af de faktiske forhold er der foretaget både dykkerundersøgelser, 3D-scanninger og gennemsejlinger af kajområdet med undervandsdroner.

– Den primære årsag til undermineringen skyldes en konstruktionssvaghed på nogle af de pæle, som er anvendt for 30 år siden. Nogle af pælene er ved kajens etablering udført med en forlængelse, som har vist sig at have et svagt punkt, siger Jørn Nygaard, driftschef på Rønne Havn, i pressemeddelelsen.

Som en konsekvens af sommerens underminering har Rønne Havn igangsat en større analyse af alle havnens kajområder. Arbejdet bliver udført af Niras og forventes færdigt i december.

Forsvandt på 15 sekunder

Krydstogtskajen sank sammen på ganske kort tid juli måned og efterlod et hul på omtrent 8x16 meter i kajkanten.

– Der var vand, hvor der plejede at være land, så det var noget af et grumt syn. På overvågningskameraer har vi set, hvordan et godt stykke af kajen forsvandt i løbet af 15 sekunder. Det var omkring halv 3, og det var en stille nat. Der var heller ingen aktivitet eller skibe i nærheden, sagde Jørn Nygaard dengang til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kort efter kollapser blev der holdt indledende møder med MT Højgaard, som i forvejen var på Rønne Havn, hvor de står for etape 2 af havneudvidelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af 1.000 år gammel domkirke
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
MT Højgaard Holding får kendt ansigt som ny økonomichef
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.188