23948sdkhjf

Niras køber sig til norske byggemuskler

Danmarks nu tredjestørste rådgiver Niras, som netop er blevet forstærket med opkøbet af Alectia, har igennem de seneste fire år oplevet en markant fremgang på det norske marked - gennem både opkøb og ansættelser.

Nu har Niras så købt Oslo Prosjektadministrasjon AS med 10 ansatte, som siden 1989 har arbejdet med projektledelse, byggeledelse, projekteringsledelse og projektudvikling for offentlige og private bygherrer i Oslo og omegn.

- Mange af kunderne er private bygherrer, der kommer igen med nye projekter. Det er et klart bevis på, at Oslo Prosjektadministrasjon leverer ydelser af en høj kvalitet. Det gør det selvfølgelig særligt attraktivt for os at komme ind på ejerskabssiden, siger direktør for Niras’ norske aktiviteter, Janne Aas-Jakobsen, til Niras’ hjemmeside.

Grøn omstilling

Hun understreger, at det er Oslo Prosjektadministrasjons styrker og erfaringer inden for byggeri og projektledelse, som Niras skal bygge videre på i en grøn omstilling og digitalisering af byggeri i Norge.

- Med Niras som ejer har vi mulighed for at tilbyde vores kunder et bredere spektre af ydelser, bedre kapacitet og en større faglig vidensbase, siger Terje Inglingstad, som er daglig leder af Oslo Prosjektadministrasjon.

Han og Kjell-Are Bakke grundlagde selskabet i 1989.

Også køb i Sverige

Det seneste køb er en del af flere planlagte strategiske opkøb.

- Vi håber over de næste to år håber at gennemføre opkøb, sagde adm. direktør Carsten Toft Boesen i et interview med Licitationen i august 2016.

- Det drejer sig rigtig meget om de skandinaviske lande. Ud af de otte virksomheder, vi har kig på, er der vel en tre stykker i Norge, det samme i Sverige og et par stykker i Danmark. Så vi går ikke uden for den geografi. Det er i hvert fald ikke planen. Men vi er jo lidt opportunistiske. Så kan vi se en fornuft i det, gør vi det måske alligevel, men strategisk er det vores geografiske fokus, sagde han.

Effektiv branche

En undersøgelse fra Foreningen af Rådgivende Ingeiører viste i efteråret, at de rådgivende ingeniører øger produktiviteten gennem bedre brug af ressourcer.

- Branchen er blevet mere effektiv. Virksomhederne er blevet bedre til at udnytte deres medarbejderressourcer ved at kombinere flere fagligheder på tværs internt i virksomhederne, siger adm. direktør Henrik Garver.

Vækst gennem flere opkøb

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras er aktuel med opkøbet af Alectia, hvilket har bragt den nu tredjestørste danske ingeniørvirksomhed i Danmark ind på den europæiske top-50, målt på omsætning og medarbejdere.

Niras har engagementer i flere lande og etablerede sig i Norge i 2012 gennem købene af de to virksomheder SMI og Promitek. Ambitionerne om opkøbsbaseret vækst i Norge fortsætter med Oslo Prosjektadministration og vil ifølge direktør for Niras’ norske aktiviteter, Janne Aas Jakobsen, ikke stoppe her.

Niras har nu 65 ansatte i Norge.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115