23948sdkhjf

Fem meter højt knojern får lys på

Lokal elektriker bag LED-løsning til bemærkelsesværdig skulptur i udsat boligområde.
Beboerne i Hede-Magleparken i Ballerup har får noget nyt at kigge på.

Et kæmpemæssigt knojern, skabt af den kontroversielle kunstner, Kristian von Hornsleth, blev i sidste uge rejst - for at signalere kærlighed.

Ballerups nye skulptur kommer til at skyde fem meter i vejret, er skabt i høj- og blankpoleret stål og bærer en så vigtig signalværdi, at skulpturens belysning spiller en væsentlig rolle.

Knojernet skal nemlig kunne ses – også på god afstand – men uden at blænde eller genere beboerne i området. Boligselskabet Baldersbo, der står bag initiativet til skulpturen, har valgt EL-Service i Ballerup til at løse belysningsopgaven.

- For at sikre en bred og jævn belysning på hele skulpturen har vi monteret to 165 cm. lange nedstøbningsarmaturer i fundamentet. Armaturerne er asymmetriske og med energieffektivt LED-lys, fortæller direktør Jens Weywadt.

Han forklarer, at ønsket om konstant synlighed uden at blænde har krævet en lysregulerende løsning, og at El-Service derfor har valgt at integrere Casambi i armaturerne.

- Casambi giver mulighed for individuel styring af skulpturens lys via Bluetooth og en app. På denne måde kan man med en smartphone eller tablet kontrollere og indstille det ønskede lysniveau, den temporale udstrækning og endda særlige lyssekvenser, siger Jens Weywadt.

Det er ikke helt tilfældigt, at det enorme knojern placeres ved indgangen til Hede-Magleparken, det er nemlig et boligområde, hvor politiet ofte rykker ud – et område der godt kan have brug for lidt kærlighed. Knojernet signalerer kærlighed, fordi det er ubrugeligt. I hullerne til fingrene er der nemlig lavet hjerter – en detalje der forvandler skulpturen til et stærkt visuelt budskab om at fravælge vold til fordel for kærlighed.

Skulpturen blev indviet tirsdag den 10. januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11