23948sdkhjf

Fisketorv med nye fede effekter

Et grønt byrum i København skal forbindes med center og butikker. Området omkring Fisketorvet skal åbne sig for mere liv.

Direkte adgang til centeret eller butikkerne fra grønne byrum. Og stueetagerne langs Havneholmen, Kalvebod Brygge og kanalen skal åbne for mere byliv.

Det bliver nogle af de centrale punkter, når Københavns Kommunen skal planlægge en kommende udvidelse af Fisketorvet med tilhørende metrostation og nye kontor- og hotelfaciliteter.

Teknik- og Miljøudvalget har givet grønt lys til det planlægningsarbejde, der nu kan gå i gang, og tirsdag havde økonomiudvalget Fisketorvet på dagsordenen, skriver minby.dk.

En lukket oplevelse
Ønsket om at udvide forudsætter et tillæg til kommuneplanen, men med de nye visioner, blandt andet udtænkt af arkitekterne BAU og Holscher Nordberg, bliver der nu angiveligt mulighed for at gøre op med Fisketorvet som en lukket oplevelse.

Særligt facaden langs kanalen opleves som en lukket bagside, skriver Vesterbro Bladet og konstaterer, at med den igangværende byudvikling ved Havneholmen og Kalvebod Brygge kommer det nye åbne Fisketorvet til at ligge centralt i den nye del af Vesterbro. Ikke mindst når metrostationen åbner i 2023.

Udvide stort
Fisketorvet ønsker at udvide med 68.000 kvm til nye kontor- og hotelfaciliteter langs med Kalvebod Brygge. Det omfatter også nyt butiksareal på 13.000 kvm, som en delvis overbygning af den fremtidige forplads til metrostationen. Planerne skal ifølge minby.dk sikre plads til cykelparkering ved metrostationen.

I forbindelse med bygherren UnibailRodamcos ønske om en udvidelse har kommunen holdt en forudgående høring. Her gør Vesterbro Lokaludvalg blandt andet opmærksom på, at den øgede trafik til Fisketorvet vil kræve en udvidelse af selve Dybbølsbro.

I sit svar erkender kommunen behovet og oplyser, at der i budget 2016 er sat penge af til et skitseprojekt for en udvidelse af broen, skriver lokalavisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203