23948sdkhjf

SustainSolutions har masser af projekter i gang

I sommeren 2015 investerede PKA 300 mio. kr. i SustainSolutions, der skulle installere fuldt finansierede energibesparende løsninger på ejendomme. Energiløsningerne skulle betales gennem energibesparelsen.

Her halvandet år efter opstart gøres status over projektporteføljen, og adm. direktør hos SustainSolutions Christian Nieport kan konstatere.

-  Det er ikke så ringe endda.

På nuværende tidspunkt kan han nemlig se tilbage på 17 igangsatte og/eller afsluttede projekter i hele landet, en samlet besparelse på CO2-udledningen på 420 ton årligt samt indgåelsen af flere forskellige samarbejder.

Energiprojekter
SustainSolutions har i løbet af det seneste halvandet år været med på en række forskelligartede projekter.

Det almene boligselskab, Domea har fået installeret nye ventilationsanlæg hos Charlottegården i Hedehusene. I Aalborg Zoo har SustainSolutions installeret nye ventilations- og cirkulationspumper. I Sønderjylland har 750 almene boliger hos Salus Boligadministration fået nye ventilationsanlæg, mens 350 andre boliger skal have tagintegrerede solceller.

I øjeblikket installeres der et 1200 kvadratmeter stort solcelleanlæg hos fynske Hjemly fri- og idrætsefterskole samt LED-belysning samt nye varmeinstallationer.

Nye samarbejder
Projektet hos Hjemly fri- og idrætsefterskole er blevet til i samarbejde med Gaia Solar, der har leveret solcellerne. Og netop Gaia Solar er en af de virksomheder, som SustainSolutions har indgået et mere formaliseret samarbejde med.

I efteråret 2016 kunne parterne sammen med facadeproducenten Steni præsentere en one-stop-shop for energirenovering, hvor SustainSolutions skulle levere ventilationsløsningen samt finansieringen.

Derudover har man netop indgået et nyt samarbejde med Miljø Forum Fyn, hvor man som en del af aftalen forpligter sig til at arbejde sammen med fynske leverandører af installations- og serviceydelser.

Perspektiver inden for alle sektorer
Ifølge Christian Niepoort, adm. direktør i SustainSolutions, viser de mange projekter, at der er et stort potentiale i SustainSolutions forretningsmodel, der tilbyder energirenoveringer uden at påføre ejere og lejere ekstra omkostninger.

- Vi tilbyder en samlet pakke med energiløsninger og finansiering, der gør energirenovering overskuelig. Alle parter har et økonomisk incitament til at skabe bæredygtige ejendomme. Projekterne viser, at modellen er bæredygtig inden for alle sektorer, og vi ser frem til at udbrede modellen og øge antallet af energirenoveringsprojekter, siger Christian Niepoort.

Nu kommer varmepumperne også
Et af de steder, hvor SustainSolutions skal være med til at udbrede sin forretningsmodel er på området for varmepumper. Virksomheden var nemlig blandt de fem virksomheder der del i den støtteordning, der skal være med til at udbrede varmepumperne over de kommende tre år.

SustainSolutions vil tilbyde varmepumper på abonnement i samarbejde med en række lokale energiselskaber og kommuner. 

- Vi har de første demohuse klar i påsken og klar til installation af det færdige fjernevarme uden rør-koncept ude hos kunderne den 1. August 2017, fortæller Christian Nieport.

Virksomheden har pt. indgået aftale med Norfors (tidligere Nordforbrænding), Forsyning Helsingør, Aalborg Forsyning og Høje Taastrup kommune. 

 - Med det nye koncept samarbejder vi altid med fjernvarmeforsyningerne, der har kundeforholdet med varmekunderne. Vi er i dag i dialog med andre forsyninger end dem der allerede er med nu og vi er bestemt åbne overfor dialog med flere, understreger Christian Nieport. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11