23948sdkhjf

Odense graver ud til ny plads

Oluf Bagers Plads skal forbinde den historiske bykerne med nybyggeriet i Thomas B. Thriges-kvarteret.

Den 1. februar hegnes byggepladsområdet til Oluf Bagers Plads op, og hermed går projektet, der skal forbinde det gamle og det nye Odense, ind i sin udøvende fase.

Medio marts begynder udgravningerne til kældre og fundamenter, og omkring juni påbegynder Realdania By & Byg byggeriet af to huse, som bygges synkront. Når de står færdige, anlægges pladsen, som kommer til at danne indgangsmotivet til Thomas B. Thriges-området.

Realdania By & Byg står bag projektet, der er tegnet af sydfynske Praksis Arkitekter. Hensigten er at skabe liv og gennemstrømning i området.

En svær opgave
At skabe en ny plads så tæt op ad det historiske gårdmiljø er ifølge arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Frants Frandsen, en delikat, men svær opgave.

Når Realdania By & Byg bygger nyt, sker det ofte på en bar mark, og man har derfor ikke nær så mange hensyn at tage som med Oluf Bagers Plads. Her består hovedopgaven i at få facader og tage til at spille sammen med de gamle bygninger og samtidig give dem et nyt udtryk.

- Vi bygger ikke huse, der ser gamle ud, men huse, der skuer tilbage. Vi arbejder derfor med nogle volumenstørrelser, materialer og tagformer, som relaterer sig til de gamle huse, siger Frants Frandsen

Selve pladsen får også stærke referencer til det historiske bymiljø. Den bliver belagt med de klassiske gule Odense-sten, som også vil blive anvendt som belægning i stueetagerne i begge bygninger, således udegulvet bliver forlænget ind i bygningerne.

Boost til bydelen
En anden vigtig del af opgaven består i at skabe et flow ind igennem den historiske bykerne og sikre en levende plads. Derfor skal bygningerne ikke kun indrettes til kontorarbejdspladser, men have liberalt erhverv med eksempelvis detailhandel eller café i stueetagen og lejligheder i toppen.

Og der skabes genveje, så man permanent kan krydse pladsen, som anlægges dér, hvor den firesporede vej, Thomas B. Thriges Gade, tidligere lå og skar Odenses midtby over i to dele.

Læs også: Ny milepæl for besøgscenter ved Stevns' verdensarv

Ifølge Frants Frandsen er projektet i høj grad tænkt ud fra et forretningsmæssigt synspunkt. Foruden at være et nyt grønt byrum er det således ambitionen, at den nye plads skal give et ’boost’ til hele erhvervslivet i området, som har haft nogle svære år i kølvandet på finanskrisen.

- Vi vil gerne skabe en attraktiv plads og noget større gennemstrømning, så der kan opstå en synergieffekt til gavn for flere investeringer i området, fortæller Frants Frandsen.

Oluf Bagers Plads indvies sommeren 2018. Herefter overdrages pladsen til kommunen, som skal stå for vedligeholdelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141