23948sdkhjf

Rødovre får en ny bydel

Grønt lys til projekt med tre boligtårne i op til 19 etager.

Et nyt stort boligområde er på vej ved det udbrændte Rødovre Stationscenter.

Kommunalbestyrelsen i Rødovre har netop vedtaget en ny lokalplan, der baner vej for lejligheder til op mod 1.000 beboere.

- Siden stationscentret nedbrændte i 2013 har det ikke været kønt at se på, og vi har presset på for at få udviklet området. Nu er det endelig lykkedes. Kommunalbestyrelsen har givet grønt lys til, at der kan opføres en helt ny bydel, som med tre tårne og en bro hen over Tårnvej bliver en flot indgang til Rødovre, siger borgmester Erik Nielsen.

Bag projektet, som får navnet ”Rødovre Port”, står selskabet Rødovre City, der købte grunden i 2015. Planen er at opføre boliger i 2-3 etager i det område, hvor det nuværende stationscenter ligger. Herfra trappes det op mod tre boligtårne i henholdsvis 14, 16 og 19 etager. Der bliver offentlig adgang til den øverste etage i det ene tårn. Hertil kommer mindst 200 underjordiske parkeringspladser.

BYR Gruppen, der er bygherrerådgiver på projektet, håber at kunne rive det gamle stationscenter ned og gå i gang med byggeriet inden udgangen af 2017.

Forventningen er, at det vil tage 3-4 år at bygge Rødovre Port.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125