23948sdkhjf
>

Pensionskasser klar med milliardinvestering i boliger

Ny fond vil investere i boligejendomme uden for København og Aarhus.

PFA og Industriens Pension er gået sammen om at investere en milliard kroner i boligejendomme. Fokus for investeringerne er ikke København og Aarhus, men en række af landets øvrige byer.

Investeringerne sker gennem fonden Danske Boligejendomme, som er etableret på initiativ af Thylander Gruppen.

- Vi glæder os virkelig meget til arbejdet med denne fond, og vi er naturligvis glade for investorernes opbakning. Der ligger nogle spændende år med gode investeringer foran os, siger Carsten Viggo Bæk, partner i Thylander Gruppen. 

Lav risiko og stabilt afkast
Hos PFA Ejendomme forklarer direktør Michael Bruhn, at der er tale om byer, der kan identificeres som vækstbyer, når man kigger på den forventede udvikling i megatrends og demografi:

- På den måde er vi med til at understøtte en varieret boligmasse med attraktive lejeboliger i byerne, og samtidig er det en god kilde til afkast for vores kunder, siger han.

Hos Industriens Pension fremhæver ejendomsinvesteringschef Peter Frische, at investeringen indgår som et element i selskabets opbygning af en større dansk ejendomsportefølje:

- Der er en lang række danske byer udover Aarhus og København, der oplever rigtig pæn vækst og er interessante at investere i. Vi vurderer, at vi med denne model har et set up, der sikrer, at vi i alle byer kan levere en professionel forvaltning og administration af vores ejendomme. Det bliver investeringer med lav risiko, der vil kunne give et stabilt, attraktivt afkast til vores medlemmer, siger Peter Frische.

Læs også: Pensionsselskab skyder stort boligprojekt i gang med 230 millioners investering

For både PFA og Industriens Pension er der tale om en langsigtet investering. Begge selskaber hæfter sig samtidig ved, at der vil komme flere ældre og singler i fremtiden, og at det særligt er denne gruppe, der ventes at efterspørge de lejligheder, som den nye fond skal investere i. 

 

FAKTA

PFA Ejendomme og Industriens Pension ejer hver 49,5 pct. af fonden Danske Boligejendomme, mens Thylander Gruppen ejer 1 pct.

Fonden vil frem mod 2019 investere 1 mia. kr. i primært boligejendomme på centrale placeringer i de udvalgte vækstbyer.

Det er Instituttet for Fremtidsforskning, der på opdrag fra Thylander Gruppen har fundet frem til 29 byer, som vurderes at få en positiv befolkningstilvækst i fremtiden, og som samtidig er inde i en god økonomisk udvikling. 

Pensionsselskabernes investeringer i Aarhus og København ligger uden for dette setup.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.14