23948sdkhjf

Årstiderne Arkitekter skal tegne rådhuse

Det midtjyske arkitektfirma vandt lige før nytår to rådhusprojekter i Frederikshavn og Assens.
I samarbejde med lokale arkitekter har Årstiderne Arkitekter netop vundet to rådhusprojekter i Frederikshavn og Assens.

I Frederikshavn skal firmaet i samarbejde med Arkinord, Rambøll og MT Højgaard puste nyt liv i det rådhusbyggeri fra 1970, som de senere år har stået tomt. Huset skal kobles tæt sammen med Borgertorvet, Biblioteket og Rådhusøen, og målet er at skabe nyt liv og bevægelse på Rådhuspladsen, der bliver ”kulturtorv”.

Facaden ud mod kulturtorvet bliver af glas og planen er at anvende den som tv-skærm til fodboldkampe og film samt løbende infoformation om aktiviteter og udstillinger i byen.

Forvandling af sukkerfabrik
I Assens skal Årstiderne Arkitekter og Odense-firmaet Arkitekterne Gråbrødre omdanne en gammel sukkerfabrik til et moderne rådhus.

Udgangspunktet for byens nye rådhus er bygningens gamle 60 meter høje dampskorsten. Sammen med den hesteskoformede bygning kommer den til at fungere som solur på det, der bliver kommunens nye 350 kvadratmeter store rådhustorv.

Fra pladsen mødes man af en åben, farverig og oplysende facade, der er levendegjort med løbende nyheder og informationer om arrangementer. Rådhusets materialer er granit, hvidpudsede vægge og gyldent asketræ, der giver det et enkelt, nordisk præg.

Kilde: Årstiderne Arkitekter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.164