23948sdkhjf

Ungt arkitektfirma har vokseværk

Aalborgensiske Bentzen & Zederkof har arbejdet målrettet på at effektivisere projekteringen og opførelsen af huse. Det har givet bonus, og arbejdsstyrken skal inden længe udvides med 3-4 medarbejdere.
Det to år gamle arkitektfirma Bentzen & Zederkof har hjemme øverst i den gamle lodsbygning på Østre Havn i Aalborg. Herfra kan de to indehavere kigge ned og direkte se konsekvenserne af finanskrisen.

Den gamle industrihavn skulle nemlig lige nu syde af aktivitet som følge af en planlagt omdannelse fra industritungt område til mere indbydende og tidssvarende byområde, men planerne er udsat på ubestemt tid.

På kontoret i lodsbygningen har finanskrisen imidlertid ikke bidt sig fast - langt fra endda. I løbet af årets første måneder har firmaet fået omkring ti ordrer i hus, og de to indehavere planlægger inden længe at ansætte 3-4 nye medarbejdere:

- Vores koncept handler grundlæggende om at bygge så billigt som muligt, uden at det går ud over den tekniske kvalitet og det arkitektoniske udtryk, siger Bjarke Bentzen til Nordjyske.

Færre håndværkertimer
En væsentlig del af hemmeligheden er, at Bentzen & Zederkof i vidt omfang anvendes helvægslementer i beton og andre præfabrikerede materialer i konstruktionen:

- Vi tilstræber at overlade så lidt som muligt til håndværkerne på byggepladsen. Jo mindre, der skal udføres på pladsen, desto færre håndværkertimer og fejl. Samtidig tegner vi husene, så vi undgår dyre løsninger, for eksempel store spænd, der kræver lange stål- eller limtræsbjælker. Og er der tale om et hus i to etager, anbringer vi skillevæggene ens på 1. og 2. etage. Der kan spares rigtig mange penge i planlægningsfasen, forklarer Bjarke Bentzen.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094