23948sdkhjf

Sjælsø modtager bygherrepris

Boligprojektet havneholmen er blevet hædret med Bygherreprisen 2008.
Brancheorganisationen Bygherreforeningen har uddelt sin årlige pris, og for 2008 er valget faldet på ejendomsudviklingsselskabet Sjælsø.

Sjælsø får Bygherreprisen for sit boligbyggeri med fem huse på Havneholmen i København. Projektet er tegnet af arkitekt Lene Tranberg fra arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg, og juryen betegner det som udtryk for en helt ny dimension i boligarkitekturen.

- Vi er stolte af at modtage prisen for Havneholmen, fordi det uden sammenligning er det projekt, hvor vi er gået mindst på kompromis, siger projektudviklingsdirektør hos Sjælsø, Christian Lentz, til Børsen.

Bebyggelsen er karakteristiseret ved en tagprofi, der rejser sig fra fem til otte etager ud mod vandet og en kompleks hvidpudset facade. Der er vandudsigt til tre sider, og en stor del af boligerne har fundamentet direkte ned i vandet.

Bygherreforeningen er interesseorganisation for omkring 75 af Danmarks største bygherrer. Det er 10. gang, at organisationen uddeler sin pris på 125.000 kroner, der er øremærket til et kunstværk.

Bygherreforeningens bedømmelseskomite består af bestyrelsesformand Keld Fuhr Petersen, folketingsmedlem Klaus Hækkerup, Stadsarkitekt Gøsta Knudsen og Lejerbo-direktør Palle Adamsen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11