23948sdkhjf

Billigere at bygge nyt

For første gang i fire år er materialeomkostningerne til nybyggeri faldet.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at materialeomkostningerne til byggeri faldt med 0,8 % fra 3. til 4. kvartal sidste år.

Det er første gang i fire år, at der er noteret fald, og det er de markante prisfald på råolie, jern og stål, der er årsag til udviklingen. De samlede byggeomkostninger nøjes dog med et fald på 0,2 %, fordi arbejdsomkostningerne i samme periode er steget med 1,2 %.

Tore Damgaard Stramer - økonom hos Danske Bank - forventer ikke, at prisfaldet vil forårsage nogen bemærkelsesværdig stigning i efterspørgslen på nybyggeri:

- Dansk økonomi er ramt af en historisk nedtur, og byggesektoren står normalt i forreste frontlinje når konjunkturerne vender. Byggesektoren er således i øjeblikket hårdt ramt af faldende boligpriser, et rekordstort udbud af boliger til salg, stigende finansieringsomkostninger ved boligbyggeri og en generel kreditopstramning blandt bankerne. Vi bevæger os derfor uden tvivl ind i en periode med meget begrænset byggeaktivitet, vurderer han over for epn.dk.

Kilde: Danmarks Statistik / epn.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094