23948sdkhjf

Esbensen vinder Statoil-Hydros nye kontorhus i Oslo

Sammen med det kendte norske arkitektfirma A-lab har Esbensen Rådgivende Ingeniører vundet konkurrencen om Statoil-Hydros nye 60.000 m2 store kontorhus i Oslo.
Kontorbyggeriet har fået konceptnavnet ”Fem elementer” og består af fem fløje, der er sat sammen i stjerneform. Bygherre på projektet er IT-Fornebu Holdning A/S, der udlejer bygningerne til Statoil Hydro.

- Et afgørende redskab i denne proces har været integreret energidesign, som medvirker til at utraditionel og spændende arkitektur kan gøres bæredygtigt, selv når bygningsformen er energimæssig udfordrende, forklarer Arne Førland Larsen, der er afdelingsleder hos Esbensen i Oslo.

Han henviser blandt andet til, at energiforbruget i kontorhuset er 25 % lavere end kravene i de gældende norske energibestemmelser. I løsningen er der lagt speciel vægt på at optimere dagslysforholdene og på at minimere energiforbruget til ventilation.

Stor succes i Norge
For Esbensen er opgaven den foreløbige kulmination på et succesfuldt indtog i Norge, der blev indledt i 2007 med indvielsen af egen afdeling i Oslo:

- Vi er meget glade og stolte over denne nye opgave og kan generelt være godt tilfredse med ordretilgangen i Norge. Nordmændene har for alvor taget fremtidens klimaudfordringer til sig, og vi ser mange muligheder for at udvikle gode energiløsninger baseret på vores danske og internationale erfaringer, siger udviklingsdirektør Henrik Sørensen, der fortæller, at Esbensen for nyligt blandt andet har fået til opgave at energirenovere Norges Vassdrags og Energidirektorat (NVE) i Oslo.

Esbensen er grundlagt i 1947 og har rådgivning og projektering inden for energidesign, bygningsinstallationer, VVS, ventilation, belysning og el-forsyning som kernekompetencer.

Virksomheden beskæftiger flere end 50 medarbejdere og har hovedkontor i Sønderborg samt afdelinger i København, Århus og Oslo.

Kilde: Esbensen Rådgivende Ingeniører

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094