23948sdkhjf

Dansk aftryk på storstilet ø-projekt

Rambøll og Bjarke Ingells Group står bag masterplanen for ø-projekt ud for Baku i Det Kaspiske Hav. Projektet ventes at løbe op i omkring 18 mia. kroner.
I disse dage løber Mipim-messen af stablen i Cannes. Her vil Bjarke Ingels Group (BIG) og ingeniørfirmaet Rambøll løfte sløret for masterplanen til det storstilede Zira Island-projekt, hvor de to danske selskaber endvidere skal forestå godt halvdelen af detailprojekteringen.

- Det, vi foreslår med Zira Island, er et arkitektonisk landskab - baseret på Aserbajdsjans naturlige landskab. Denne nye arkitektur genskaber ikke blot de ikoniske silhuetter af de syv bjergtoppe, men skaber - endnu vigtigere - et selvkørende økosystem, hvor forsyningen af luft, vand, varme og energi sker på næsten naturlig vis, forklarer Bjarke Ingels til Børsen.

Ifølge avisen vil byggeudgifterne alene nå op i størrelsesordenen 3 mia. dollar - eller knap 18 mia. kroner.

Gammel militærbase
Zira Island skal opføres på en allerede eksisterende ø, som under sovjettiden var base for militære aktiviteter. Nu ønsker den aserbajdsjanske regering imidlertid at udvikle området, som fuldt udbygget vil omfatte godt 1 mio. etagemeter med kapacitet til 10.000 indbyggere.

Rambøll og BIGs masterplan er CO2-neutral, og øen skal defor forsynes med strøm fra vindturbiner og 16 store havvindmøller.

Valget af de to danske virksomheder er i øvrigt sket uden brug af licitation.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126