23948sdkhjf

Byggebranchen raser over udenlandske virksomheder

Udenlandske virksomheder skylder moms for 669 mio. kroner i Danmark. Det svarer til opførelse af godt 2.000 huse sort, og ifølge byggeriets organisationer har det skabt en urimelig konkurrencesituation.
En stor del af de udenlandske byggevirksomheder, der har været på arbejde i Danmark, forlader landet uden at afregne moms.

Ifølge Erhvervsbladet løber gælden lige nu op i 669 mio. kroner, hvilket svarer til, at der er arbejdet sort for mere end 3,3 milliarder kroner:

- Det udsætter andre virksomheder for en urimelig konkurrencesituation, at de agerer som om, der ikke eksisterer moms, siger Søren Nicolaisen, der cheføkonom hos Håndværksrådet.

På baggrund af situationen har skatteminister Kristian Jensen nedsat en arbejdsgruppe, der skal præsentere en række anbefalinger umiddelbart inden sommerferien.

Gruppen - der består af repræsentanter fra LO, 3F, BAT, Dansk Byggeri, Dansk Arbejdsgiverforening, SKAT og Skatteministeriet - havde sit første møde den 23. februar.

- Afsættet var, at gælden var steget. Vi skal se på, hvad årsagerne er. Vi skal se på, om vi har godt nok fat i dem rent registreringsmæssigt og på mulighederne for at få pengene fra dem, siger Jesper Skovhus Poulsen, der er direktør i Skatteministeriet og formand for arbejdsgruppen.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095