23948sdkhjf

Elinstallatør har succes med outsourcing

Med salg fra Danmark og produktion i Polen har Baltic Industries & Consulting fundet et koncept, der selv i krisetider lever i bedste velgående. Virksomheden er vokset fra 2 til 70 ansatte på blot to år.
Hos Baltic Industries & Consulting (BIC) mærker man ikke meget til finanskrisen. Virksomheden - der blandt andet monterer eltavler og kontrolpaneler - har formået at øge medarbejderstaben fra 2 til 70 på bare to år, heraf de sidste 20 i anden halvdel af 2008:

- Vi er det levende bevis på, at man sagtens kan have succes i en krisetid. Vi kan klare os i krisen, fordi vi udfører opgaver for kunder til fast pris og til tiden, siger direktør Jens-Chr. Møller.

Han forklarer, at virksomhedens forretningskoncept er baseret på outsourcing af produktionen til ingeniører og elektrikere i Polen, mens salg og administration varetages fra et kontor i Herning. Den konstruktion gør, at BIC kan holde priserne nede, og ifølge direktøren kommer det hele branchen til gode:

- Ved at få os til at udføre det mere rutineprægede installationsarbejde, styrkes vores kunders konkurrencekraft. Det skaber vækst hos dem, som benytter os som underleverandør. Hos langt de fleste af vores kunder, er der sket en medarbejdertilvækst, siger Jens-Chr. Møller, der blandt andet har Siemens og FLSmidth på referencelisten.

Gør som tekstilindustrien i 80’erne
Hos Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande ser man en lighed mellem BIC og den strategi, som gav de lokale tekstilvirksomheder succes i 1980’erne:

- BIC gør faktisk det, som mange tekstilvirksomheder i Herning-området gjorde i 80’erne, hvor outsourcing kom til at betyde forskellen på overlevelse og lukning. Så ved at lade de udenlandske medarbejdere udføre den rutineprægede del af arbejdet, kan alle i virksomheden fokusere på det de gør bedst og dermed opretholde succesen - selv i en krisetid, siger direktør Torben Henriksen.

Kilde: Baltic Industries & Consulting

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144