23948sdkhjf

Stort nyt idrætsareal på vej i København

Et 25.000 m2 stort idræts- og kulturområde med fx verdens første Parkour-park samt en topmoderne bane til rulleskøjteløb og speedskating er på vej til Ørestad Syd.
Kragh & Berglund Landskabsarkitekter har udarbejdet skitseforslaget til det 25.000 m2 store område, der døbes ”Plug ’n’ Play” og får hjemme ved Vestamager Metrostation i Ørestad Syd:

- Plug ’n’ Play er et godt eksempel på, hvordan vi udnytter de midlertidige ledige grunde og byrum, som altid vil opstå under opbygningen af en ny bydel, siger Jens Kramer Mikkelsen, der er administrerende direktør i By & Havn.

Det er By & Havn, der i samarbejde med blandt andre beboere og idrætsforeninger står bag de nye tilbud til københavnerne. Nordea Fonden har bevilget 3,15 mio. kroner til speedskatingbanen, ligesom Københavns Kommune har bevilget penge til Parkour-parken.

Projektet skal foreløbig køre fra 2009-2014, og ideen er, at områdets aktiviteter umiddelbart kan flyttes til andre ledige grunde eller andre byudviklingsområder. De tilbud, der viser sig at have størst tiltrækningskraft, skal senere bruges som inspirationskilde til andre byrum.

- By & Havns vision er, at udvikle levende bydele på et forretningsmæssigt grundlag. Plug ’n’ Play er en investering i bylivet - en kickstart af udviklingen i Ørestad Syd, hvor de første beboere netop er flyttet ind. Ved at investere i midlertidige idræts- og fritidsfaciliteter håber vi selvfølgelig at tiltrække både beboere og investorer. Og så er det en stor fordel at aktiviteterne kan flyttes rundt, så de kan passes ind i den løbende udvikling af byen, slutter Jens Kramer Mikkelsen.

Kilde: By & Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.641