23948sdkhjf

Cornelius + Vöge vinder stor norsk arkitektkonkurrence

Den danske tegnestue kommer med sit vinderforslag til at stå bag en af de største og mest imponerende kirker i nyere norsk historie.
Mandag blev Cornelius + Vöge kåret som vinder af arkitektkonkurrencen om den nye Hatlehol Kirke. Den danske tegnestue blev udvalgt blandt hele 123 forslag i den åbne, internationale konkurrence.

Kirken er placeret i bydelen Hatlehol i Ålesund i det vestlige Norge, og kommer til at ligge i et smukt fjord- og fjeldlandskab. Netop naturen har spillet en stor rolle i vinderforslaget:

- Kirken er udformet som abstraktioner over fjeldlandskabet, hvilket ses i måden hvorpå skulpturelle ovenlys og kirketårn rejser sig op mellem træer og fjeld, forklarer Dan Cornelius, der er medindehaver af Cornelius + Vöge.

Det norske sogn har i over 40 år ventet på muligheden for at bygge den nye kirke, der også skal huse kulturelle og sociale faciliteter.

Projekteringen af den 2.100 m2 store kirke forventes at begynde i løbet af 2009, og byggeriet har en byggesum på 100 mio. norske kroner.

Kilde: Cornelius + Vöge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094