23948sdkhjf

Stort boligprojekt udskydes i Århus

Lejlighedskomplekset Isbjerget til 480 mio. kroner har fået problemer som følge af finanskrisen. Århus Byråd har nu forlænget betalingsfristen for grunden.
Konsortiet bag lejlighedskomplekset ”Isbjerget” skulle efter planen have betalt Århus Kommune 119 mio. kroner for grunden den 23. marts.

Ifølge Erhvervsbladet er fristen imidlertid blevet udskudt til 15. december i år, og der er spekuleret i, at udskydelsen hænger sammen med, at Tækker Group - der er en del af konsortiet - kom ud af 2007/08 med et underskud på 152 mio. kroner.

Disse spekulationer manes imidlertid til jorden af Tækker Groups kommunikationschef, Jeanett Dian Amonsen:

- Underskuddet skyldes nedskrivning af ejendomme. Vi har en egenkapital på 488 mio. kroner og samlede aktiver for 3,4 mia. kroner. Sagen er den, at folk ikke kan komme af med deres huse, og når ingen vil købe lejligheder, kan det ikke lade sig gøre at finansiere projektet, forklarer hun.

Isbjerget skal efter planen bestå af 155 lejligheder, fordelt med 2/3 som ejerlejligheder og 1/3 som lejeboliger. Endvidere er der inkluderet seks erhvervslejemål i projektet, der i alt koster 480 mio. kroner at realisere. Konsortiet bag består af Tækker Group, Brabrand Boligforening og Tækker Rådgivende Ingeniører.

Isbjerget er det andet store byggeprojekt, der er blevet udskudt på Århus Havn. Tidligere er højhuset Lighthouse skubbet to år frem i tiden.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109