23948sdkhjf

Dyrup trækker ned hos Monberg & Thorsen

Et underskud på 90 mio. kroner før skat på Dyrup-aktiviteterne trak Monberg & Thorsens samlede resultat ned med 58 mio. kroner i forhold til 2007.
Trods øget indtjening hos MT Højgaard, hvor Monberg & Thorsen ejer 46 % af aktierne, lykkedes det ikke for den sjællandske entreprenørkoncern at opretholde niveauet fra 2007-regnskabet.

Således faldt overskuddet før skat fra 141 mio. i 2007 til 83 mio. kroner i 2008. Den primære årsag til nedgangen er et underskud på 90 mio. kroner før skat hos datterselskabet Dyrup, mens aktiviteterne i MT Højgaard bidrog med et plus før skat på omkring 165 mio. kroner.

Monberg & Thorsen oplyser i sin årsrapport, at Dyrups aktiviteter blev hårdt ramt af de ændrede økonomiske konjunkturer i 2008, og at udvikling blev ekstra kritisk, fordi den ramte Dyrup midt i en større omstillingsproces.

Blandt andet har man været undervejs med en opgradering af produktionsfaciliteterne for vandbaserede produkter i Søborg samt udvikling af et nyt ERP-system i Danmark. Begge projekter afsluttes i 2009, og herefter er det målet, at

- Dyrup fra 2010 skal være en forretning, som skal give et positivt primært resultat, og inden for en kortere årrække er målet, at Dyrup skal opnå en profi tabilitet på niveau med de øvrige producenter på det europæiske marked.

Den økonomiske krise gør det vanskeligt at forudsige udviklingen i 2009, men ledelsen hæfter sig ved, at en stor ordrebeholdning hos MT Højgaard skaber en vis grad af sikkerhed for årets udvikling.

I alt forventer Monberg & Thorsen et væsentligt fald i koncernomsætningen, som i 2009 ventes at lande på 5,8 mia. kroner, hvilket er knap 1 mia. kroner lavere end i 2008. Resultatforventningerne lyder på 50 mio. kroner før særlige poster mod 107 mio. kroner i 2008.

Kilde: Monberg & Thorsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156