23948sdkhjf

Produktnyhed: Runde kanter er mere end en god historie

Skal der være en kant? Ikke hos Designa, hvor runde kanter på køkken- og badelementer er et perfekte valg. Det har firmaet nu fået dokumentation for via en test hos Teknologisk Institut.
Den runde kant har længe været et gennemgående træk ved Designa’s elementer til køkkener og badeværelser, men for at den runde kant ikke bare skulle være en god historie, blev den testet i alle ender og kanter hos Teknologisk Institut i januar 2009.

Testen var en sammenligning af den almindelige melaminkant mod den runde kant. Testen bestod blandt andet af en klimatest, hvor begge kanter var udsat for ekstrem belastning for at teste holdbarhed. Kanterne blev varmet op og kølet ned gentagne gange.

Designas runde kant klarede alle test uden nogen forandringer overhovedet og fik topscoren 5, som er det højeste på en skala fra 1 til 5.

Rund eller kantet?
Om formen på kanterne skal være rund eller kantet i boligen er et spørgsmål om både det praktiske og det æstetiske.

Der er flere områder i boligen, der hver dag udsættes for store påvirkninger gennem tør eller fugtig varme og vand. Områder hvor indeklimaet hurtigt kan gøre det af med de limfugede kanter. Her er det oplagt at anvende runde kanter.

På trods af automatisk udluftning, er fx boligens baderum meget fugtige områder. I baderummet er runde kanter derfor et naturligt valg, da den sorte limfuge er helt fjernet. En kant uden fuge kan ikke påvirkes af rumklimaet. Den runde kant ”bobler” ikke op og bliver derfor heller ikke nusset og slidt at se på.

Runde kanter på elementer og hylder er også meget nemmere at rengøre, når der ikke er en skarp kant, og ingen limfuge til at samle snavs.

Læs mere om testen og Designa’s runde kanter på www.designa.dk

Kilde: Designa A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125