23948sdkhjf

252 boliger er færdige i Glostrup

Et af hovedstadens største renoveringsprojekter har afsluttet første etape.

Den 1. marts afleverede Enemærke & Petersen i samarbejde med JJW Arkitekter og Danakon Rådgivende Ingeniører 252 nyrenoverede boliger, der udgør første etape i den omfattende renovering af Stadionkvarteret.

Glostrup Boligselskab er bygherre på projektet, som omfatter renovering af i alt 1.235 boliger. Når hele renoveringen er afsluttet ultimo 2019, vil antallet af boliger være reduceret til 1.140.

I forbindelse med første etape er der indrettet 120 tilgængelighedsboliger og etableret 18 nye sammenlagte lejligheder. Det er tiltag, der vil styrke områdets sociale bæredygtighed, mener partner Anders Holst Jensen fra JJW Arkitekter:

- Med sammenlægningen tiltrækker man nye borgere og familier til bebyggelsen, mens tilgængelighedsboligerne medfører, at de ældre kan blive boende i området, som de kender og føler sig hjemme og trygge i. Det sikrer mangfoldigheden i området og tager hånd om beboerne i alle deres livsfaser. Når man kombinerer dette med totaløkonomiske og miljømæssige tiltag imødekommer renoveringen af Stadionkvarteret de tre gængse bæredygtighedskriterier, siger han.

Samarbejde forhindrer videnstab
Stadionkvarteret er opført i perioden 1955-1966 efter datidens idealer om en god bolig. Området er et klassisk eksempel på periodens almene byggeri, hvor man i overgangen til det industrielle byggeri kombinerede klassiske håndværkermetoder med præfabrikerede elementer.

I forbindelse med renoveringsarbejdet har det imidlertid vist sig, at der, på trods af datidens ambitioner om at systematisere byggeprocesserne, er anvendt forskellige løsninger på den samme type byggeopgaver. Det betyder, at det ikke er muligt at renovere boligerne ens.

Dermed er teamet løbende nødt til at tilpasse renoveringsarbejdet til de aktuelle forhold, der varierer fra etape til etape og fra boligblok til boligblok. Det fordrer et tæt samarbejde:

- Vi arbejder sammen om at undgå videnstab i overgangen mellem de enkelte etaper, og netop udnytte den viden de tidligere etaper har givet os. Ved at stoppe op og evaluere hver etape og den viden vi har indsamlet, får vi muligheden for at tænke innovativt og udvikle vores processer, så vi blandt andet kan skabe nye bygge- og montagemetoder og optimere økonomien eller byggetakten undervejs, siger Lars Lynge Nielsen, der er projektchef i Enemærke & Petersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109