23948sdkhjf

Ulovligt tømmer bliver… ulovligt!

I dag er det faktisk ikke strafbart at handle med ulovligt fældet træ inden for EU. Onsdag stemte Europaparlamentet imidlertid for et lovforslag, der skal gøre det ulovligt at importere ulovligt fældet træ.
Ifølge Verdensnaturfonden står den ulovlige træfældning for op mod 20 % af verdens samlede CO2-udslip, men nu har Europaparlamentet taget et stort skridt i bestræbelserne på at bekæmpe det illegale tømmer.

Onsdag eftermiddag lykkedes det nemlig at samle flertal for et lovforslag, der skal gøre det ulovligt at importere ulovligt fældet træ til et EU-land. Ministerrådet skal nu godkende Europaparlamentets beslutning, og det kan tidligst ske i slutningen af maj eller begyndelsen af juni.

- Det er et kvantespring mod den ulovlige afskovning. Tidligere har det hele været baseret på frivillige aftaler. Nu bliver det simpelthen ulovligt at importere ulovligt træ, siger Generalsekretær i Verdensnaturfonden, Gitte Seeberg, til Danmark Radio.

Også i træindustrien modtages nyheden positivt:

- Det er godt, at det bliver skåret ud i pap, at det træ, der skal sælges, det skal være lovligt. Vores ambition er helt klart kun at handle med miljøcertificeret træ, hvor forbrugerne har garanti for, at det er ordentligt og bæredygtigt træ de køber, siger Erik Albrechtsen, der er miljøchef hos DLH.

Kilde: Danmarks Radio

Læs mere om: DLH
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094