23948sdkhjf

Aros bygger for 50 millioner

I begyndelsen af maj påbegynder Aros opførelsen af kunstværket ”Himmelrummet”, der skal pryde taget af det århusianske kunstmuseum.
Det er den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, der er manden bag "Himmelrummet", der kommer til at bestå af en glasbue i alle regnbuens farver.

Disse skabes med en slags film, som ligger mellem to lag af glas Efter tegningerne skal publikum kunne gå rundt inde i selve buen og have udkig over byen. Der er plads til maksimalt 200 gæster ad gangen.

Det er samtidig meningen, buen skal have en lounge, hvor man kan opholde sig:

- Den bliver der næppe råd til i første omgang, men vi forbereder den, siger Aros-direktør Jens Erik Sørensen til Århus Stiftstidende.

Projektet løber op i 50 mio. kroner, og det er fonden Realdania, der har bevilget pengene. Olafur Eliasson vandt projektet i konkurrence med 40 arkitektteams tilbage i 2006, men det er altså først nu, at projektet føres ud i livet.
Arbejdet med "Himmelrummet" kan komme til at betyde, at Aros må lukke enkelte afdelinger i kortere perioder, så kunstværkerne ikke tager skade, oplyser avisen afsluttende.

Foto: Realdania

Kilde: Århus Stiftstidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11