23948sdkhjf

Moelven skidt fra start i 2009

Kraftigt dalende efterspørgsel og prisfald på mange produkter er årsagen til, at Moelven tabte 90 mio. norske kroner på driften i årets første kvartal. Koncernledelsen ser dog fortsat positivt på fremtiden.
Det netop offentliggjorte kvartalsregnskab fra Moelven viser et driftsunderskud på 90 mio. norske kroner mod et plus på 110 mio. sidste år.

Koncernchef Hans Rindal forklarer den negative udvikling med dalende efterspørgsel samt ikke mindst omfattende prisfald inden for sektionerne Timber, Wood og Byggsystemer:

- Der har været et stort og pludseligt fald i efterspørgslen på stort set alle koncernens produkter. Dette skyldes udviklingen i international økonomi. Aktivitetsreduktionen i første kvartal er samtidig forstærket af, at der er lavsæson, siger Hans Rindal.

Moelven iværksatte for ni måneder siden en række omkostnings- og kapacitetsreducerende tiltag, men ifølge koncernchefen er den ventede effekt blevet forsinket som følge af udviklingen på priser og efterspørgsel.

Trods kvartalsunderskuddet forventer Rindal, at Moelven kommer helskindet ud af den nuværende negative spiral:

- Nedgangen i efterspørgslen må tilskrives konjunkturen og ikke en ændring af trends. Der har ikke været ændringer i byggeskik eller materialeanvendelse, som indikerer varig nedgang i efterspørgslen. Snarere tværtimod, siger Rindal, der forventer, at Moelvens miljøvenlige og fleksible byggesystemer vil blive endnu mere attraktive i de kommende år.

Forbedret resultatudvikling
Moelven venter øget aktivitet i årets anden halvdel, og en forventet stabilisering af prisniveauet for industrielt træ vil endvidere påvirke regnskaberne positivt. Samtidig forventes effekten af de omkostningsreducerede tiltag at slå igennem, og alt i alt venter ledelsen en forbedret resultatudvikling i årets andet kvartal.

- Situationen rent finansielt er tilfredsstillende for koncernen, både likviditets- og soliditetsmæssigt. Vi har en egenkapitalandel på 44,1 % og en likviditetsreserve på 540 mio. norske kroner. Det gør, at vi står godt rustet til at møde en periode med vanskelige markedsforhold, fastslår Hans Rindal.

Kilde: Moelven

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078