23948sdkhjf

80.000 ansatte i byggeriet har fået ny overenskomst

Efter forhandlingssammenbrud lørdag er der nu enighed om byggeriets nye overenskomst

Efter lange forhandlinger og et forhandlingssammenbrud lørdag er 3F’s Byggegruppe og Dansk Byggeri tirsdag eftermiddag nået til enighed om en ny overenskomst for cirka 80.000 ansatte i byggeriet.

Det skriver Fagbladet 3F.

I forligsinstitutionen blev 3F’s Byggegruppe og Dansk Byggeri mandag eftermiddag enige om, at hovedentreprenører fremover skal give oplysninger om deres underentreprenører på begæring fra tillidsmanden eller 3F.

Det bliver skrevet ind i overenskomsten, at hovedentreprenøren har et ansvar for, at deres underentreprenører også overholder overenskomsten.

Det betyder, at hovedentreprenøren nu er forpligtet til at tage en række forholdsregler for, at underentreprenører har ordnede forhold, som matcher overenskomsten på området. Hvis ikke det er tilfældet, kan 3F holde entreprenøren ansvarlig.

Social dumping har været et centralt krav for 3F hele vejen igennem forhandlingerne.

- Vi tager hele tiden skridt i den rigtige retning på det her område. Vi har medvind i kampen mod social dumping hos både befolkningen og politikerne. Nu får vi også flere redskaber til bekæmpelse af social dumping i vores overenskomst, siger Kim Lind Larsen, formand for 3Fs Byggegruppe.

Forliget indeholder på lønsiden pæne stigninger på løn og prislister, et markant løft af arbejdsmiljøindsatsen og nye muligheder for efter- og videreuddannelse.

Mindstelønnen stiger med seks kroner i timen over de næste tre år. Der udover har byggeriet særlige forhold for akkordlønningerne, som stiger med 5,8 procent over de næste tre år.

Lærlingenes lønninger stiger med 1,7 procent om året. Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125